Νέο λουτρό αίματος στο Χαλέπι

Δεν έχει τέλος η αιματοχυσία στην Συρία με εκατοντάδες νεκρούς καθημερινά σε όλη τη χώρα.

Μετά τους χθεσινούς βομβαρδισμούς σε σχολείο του Χαλεπίου στη συνοικία Ανσάρι με τουλάχιστον 18 νεκρούς, περιλαμβανομένων 10 παιδιών, άλλοι 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε επιδρομές που εξαπέλυσε η πολεμική αεροπορία εναντίον μιας συνοικίας η οποία ελέγχεται από τους αντάρτες - ανάμεσα τους γυναίκες και μικρά παιδιά που βρήκαν τραγικό θάνατο.

Όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να φθάνει τους 40 νεκρούς ενώ δεκάδες ακόμη άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Η επίθεση είχε στόχο μια αγορά στη συνοικία Χελκ, στον βορειοανατολικό τομέα της πόλης, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, το οποίο εδρεύει στη Βρετανία και βασίζεται σε ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών, ιατρικών και στρατιωτικών πηγών σε όλη τη Συρία.

Ωστόσο, δεκάδες άνθρωποι σκοτώνονται σε βομβαρδισμούς- αντίποινα των ανταρτών σε περιοχές που ελέγχονται από το καθεστώς Άσαντ ενώ παγκόσμια φρίκη έχει προκαλέσει η είδηση ότι αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε σταύρωσαν ζωντανούς 2 άντρες και εκτέλεσαν άλλους πέντε στην πόλη Ράκα της βόρειας Συρίας.