Νότια Κορέα-ναυάγιο: Ένταλμα σύλληψης για τον καπετάνιο

Καθώς οι ώρες περνούν, οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων στο τραγικό ναυάγιο της Νότιας Κορέας εξανεμίζονται και ο θρήνος των συγγενών των θυμάτων μετατρέπεται σε ποτάμι οργής.  

Επιβεβαιωμένα νεκροί είναι 28 επιβάτες, ενώ 268 παραμένουν αγνοούμενοι- στην πλειοψηφία τους μαθητές Λυκείου. Κανείς δεν έχει διασωθεί από την Τετάρτη, ημέρα που έγινε το ναυάγιο.  Τρεις τεράστιοι γερανοί έχουν φτάσει στον τόπο του ναυαγίου αλλά θα ξεκινήσουν την ανάσυρση του πλοίου μόνο αφού χαθεί κάθε ελπίδα να βρεθούν επιζώντες, δήλωσε ο περιφερειακός επικεφαλής του λιμενικού Κιμ Σόο-Χιούν.

Τα βέλη στρέφονται εναντίον του 69χρονου καπετάνιου, ο οποίος φέρεται να εγκατέλειψε πρώτος το πλοίο, αλλά και των μελών του πληρώματος, που συμβούλευαν τους επιβάτες να παραμείνουν στη θέση τους.  

Μετά την πολύωρη ανάκριση του καπετάνιου, οι Νοτιοκορεάτες εισαγγελείς εξέδωσαν σήμερα ένταλμα σύλληψης εναντίον του Λι Τζουν Σοκ, καθώς και για άλλα δύο μέλη του πληρώματος.      

Στον Λι Τζουν Σεόκ απαγγέλθηκαν 5 κατηγορίες, περιλαμβανομένης της ανθρωποκτονίας από αμέλειας και της παραβίασης του νόμου περί των όρων ασφαλούς ναυσιπλοΐας.

"Ο πλοίαρχος ενδέχεται να μην βρισκόταν στη γέφυρα όταν σημειώθηκε το δυστύχημα και "το πρόσωπο το οποίο βρισκόταν στο πηδάλιο εκείνη τη στιγμή ήταν ο τρίτος αξιωματικός", δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας Παρκ Τζάε Οκ. 

Ένας από τους επιζώντες, ο υποδιευθυντής του σχολείου όπου φοιτούσαν οι μαθητές, νότια της Σεούλ, βρέθηκε νεκρός σήμερα το πρωί στο Τζίντο και, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, αυτοκτόνησε.

Εν τω μεταξύ, άλλο ένα βίντεο από τις δραματικές στιγμές που έζησαν οι επιβάτες του Sewol, ενώ το πλοίο είχε πάρει τρομακτική κλίση και βυθιζόταν γρήγορα, δόθηκε στη δημοσιότητα.  

Σε αυτό, φαίνονται οι μαθητές να φορούν τα σωσίβιά τους σε ένα από τα καταστρώματα του πλοίου, που έχει γείρει σχεδόν ολοσχερώς, να προσπαθούν να κρατηθούν από κάπου.