Βραζιλία: Σε επ’ αόριστον απεργία οι εργάτες των Ολυμπιακών Έργων

Την απόφαση τους να κατέβουν σε επ' αόριστον απεργία ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι στο Ολυμπιακό Χωριό του Ρίο ντε Τζανέιρο, λίγες μέρες πριν την επίσκεψη αξιωματούχων της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, με σκοπό να ενθαρρύνουν την πόλη να επιταχύνει τις προετοιμασίες για τους Αγώνες του 2016.  

Περίπου 2.500 εργαζόμενοι στο Ολυμπιακό Πάρκο- μια τεράστια περιοχή που θα φιλοξενήσει περισσότερες από 12 εκδηλώσεις- αποφάσισαν να "κατεβάσουν τους διακόπτες", ζητώντας - εκτός των άλλων - υψηλότερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

"Δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα απεργούμε," δήλωσε χαρακτηριστικά στο Reuters ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στις κατασκευές, Antonio Figueiredo Souz. 

Η απεργία άρχισε στις 3 Απριλίου και είναι η τελευταία σε μια σειρά από προβλήματα που επηρεάζουν τις προετοιμασίες για του Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, τους πρώτους που θα πραγματοποιηθούν στη Νότια Αμερική. 

Η ΔΟΕ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το Ρίο χρειάζεται περισσότερη εποπτεία και για το λόγο αυτό θα στέλνει στο εξής αποστολές στην πόλη σε πιο συχνή βάση.