Πιστόριους: Απλά προσπαθούσα να προστατεύσω τη Ρίβα

"Απλά προσπαθούσα να προστατεύσω τη Ρίβα" δήλωσε ο Όσκαρ Πιστόριους στο δικαστήριο της Πρετόρια όπου σήμερα ξεκίνησε εκ νέου η δίκη για τη δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ.

"Φοβάμαι να κοιμηθώ. Έχω τρομερούς εφιάλτες για πράγματα που έγιναν εκείνη τη νύχτα... Μυρίζω αίμα. Πετάγομαι έντρομος" πρόσθεσε με τρεμάμενη φωνή ο αθλητής στη διάρκεια της απολογίας τους.

"Ξυπνάω τόσο τρομαγμένος που προτιμώ να μην κοιμάμαι" είπε στο ακροατήριο.

Ο Nοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης άρχισε σήμερα την κατάθεσή του, με δάκρυα στα μάτια, ζητώντας συγνώμη από την οικογένεια του θύματος. "Θέλω με την ευκαιρία αυτή να ζητήσω συγνώμη από τον κύριο και την κυρία Στέενκαμπ. Δεν υπάρχει λεπτό από τότε που συνέβη η τραγωδία αυτή που η σκέψη μου να μην είναι στην οικογένειά σας. Ξυπνώ κάθε μέρα και είστε οι πρώτοι άνθρωποι που σκέπτομαι. Δεν μπορώ να φανταστώ τον πόνο και το κενό που προκάλεσα σε εσάς και την οικογένειά σας", δήλωσε ο Πιστόριους.

Στην αίθουσα βρίσκεται και η μητέρα της Ρίβα η οποία καθ' όλη την απολογία του Πιστόριους δεν είχε καμία αντίδραση απλά καθόταν ακίνητη και κουνούσε το κεφάλι της. 

Όπως είπε ο Πιστόριους στο δικαστήριο βρίσκεται σε αγωγή με αντικαταθλιπτικά από την ημέρα του θανάτου της συντρόφου του. Ο Ολυμπιονίκης σηκώθηκε μόνος του, χωρίς δικηγόρο υπεράσπισης στο εδώλιο.

Σήμερα έγινε και η κατάθεση του ιατροδικαστή που εξέτασε τη σορό της άτυχης κοπέλας.