Πότε θα επαναλειτουργήσει το Twitter στην Τουρκία; Κανείς δεν ξέρει!

Αν και τα "τιτιβίσματα" είναι και πάλι ελεύθερα στην Τουρκία, με απόφαση διοικητικού δικαστηρίου της Άγκυρας, ασαφές παραμένει το πότε ακριβώς θα εφαρμοστεί η απόφαση.

Η δικαιοσύνη αποφάσισε την αναστολή του αποκλεισμού που επέβαλλε από τις 20 Μαρτίου ο Ερντογάν, μια απόφαση που χαρακτηρίστηκε "χαστούκι" για τον Τούρκο πρωθυπουργό, εν όψει μάλιστα και των επερχόμενων δημοτικών εκλογών. Όμως, οι αρχές τηρούν στάση αναμονής, καθώς προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση.  

Η Αρχή Τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας (TIB) έχει χρονικό περιθώριο 30 ημερών για να εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση και να επαναφέρει την πρόσβαση στο Twitter, ή να ασκήσει με τη σειρά της νέα έφεση κατά της δικαστικής απόφασης.

Αν και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της δικαστικής απόφασης παραμένει αόριστο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπουλέντ Αρίντς δήλωσε, σύμφωνα με τουρκικά πρακτορεία ειδήσεων, ότι η κυβέρνηση θα την σεβαστεί.

Μέσω Twitter, όπως και μέσω του YouTube, είχαν γίνει αποκαλύψεις για σκάνδαλα και ατασθαλίες της κυβέρνησης, τα οποία ενέπλεκαν και προσωπικά τον Τούρκο πρωθυπουργό.

Διαβάστε: Το ροζ βίντεο που καίει τον Ερντογάν

Η απαγόρευση επιβλήθηκε ακριβώς πριν από την διεξαγωγή των τοπικών εκλογών της Κυριακής και, όπως όλα δείχνουν, το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης θα παραμείνει "φιμωμένο" τουλάχιστον μέχρι τότε.