Οι εμπειρίες της 15χρονης κόρης του Αυστραλού δισεκατομμυριούχου 'Αντριου Φόρεστ, στάθηκαν η αφορμή να αλλάξει εκ θεμελίων η ζωή του. Σήμερα έχει εγκαταλείψει το τιμόνι της μεγάλης εξορυκτικής εταιρείας που διηύθυνε και έχει βάλει ως στόχο στη ζωή του την απελευθέρωση 30 εκατομμυρίων γυναικών κάθε ηλικίας, που έχουν εμπλακεί στα δίχτυα σωματέμπορων που τις εκμεταλλεύονται.
Ο Άντριου Φόρεστ, ο οποίος πρόσφατα βρέθηκε στο Βατικανό, ανακοίνωσε τη δημιουργία του Παγκόσμιου Απελευθερωτικού Δικτύου, στο οποίο, εκτός από τον ίδιο και τον πάπα Φραγκίσκο, συμμετέχουν ο Αρχιεπίσκοπος της Αγγλικανικής Εκκλησίας και ο Μεγάλος Ιμάμης της Αιγύπτου.
Η ιστορία που άλλαξε τη ζωή του δισεκατομμυριούχου, από τη Δυτική Αυστραλία, άρχισε πριν πέντε χρόνια όταν η 15χρονη τότε κόρη του, Γκρέις, πήγε να εργαστεί ως εθελόντρια σε ένα ορφανοτροφείο του Νεπάλ. Λίγο αργότερα, η Γκρέις διαπίστωσε με φρίκη ότι τα παιδάκια που βοηθούσε, τα μεγάλωναν και τα προετοίμαζαν να εργαστούν ως πόρνες.
Όταν ο 'Αντριου Φόρεστ πληροφορήθηκε από την κόρη του τι συμβαίνει, δημιούργησε μια ομάδα η οποία προσπάθησε να βρει τι απέγιναν τα παιδάκια του ορφανοτροφείου. Τα περισσότερα πουλήθηκαν σε σωματέμπορους των Ινδιών, οι οποίοι στη συνέχεια τα έστειλαν σε χώρες της Μέσης Ανατολής.
Ο ίδιος ο Φόρεστ ταξίδεψε αργότερα στην Ασία και συνάντησε ορισμένα από τα παιδιά αυτά. Ένα μάλιστα, που καταγόταν από το Κατμαντού, τού είπε ότι το έστειλαν σε μια άγνωστη χώρα που οι άνθρωποι φορούσαν μακριά φορέματα. Επρόκειτο για ένα κοριτσάκι ηλικίας μόλις 9 χρόνων που -μετά από τρία χρόνια- οι άνθρωποι που το κακοποιούσαν σεξουαλικά, το έστειλαν με αεροπλάνο πίσω στην Ινδία, όπου και το συνάντησε ο 'Αντριου Φόρεστ, ο οποίος στο μεταξύ πληροφορήθηκε και άλλες τέτοιες φρικιαστικές ιστορίες σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων.
Τότε ήταν που ο Αυστραλός μεγιστάνας αποφάσισε να βοηθήσει τα ανυπεράσπιστα και ευάλωτα παιδάκια, που πέφτουν θύματα καλά οργανωμένων συμμοριών.
Στη συνέχεια, πήρε την πρωτοβουλία να ζητήσει και τη βοήθεια του πάπα Φραγκίσκου. Η πρωτοβουλία του αυτή είχε συνέχεια, αφού επικεφαλής μεγάλων θρησκειών αποφάσισαν να δράσουν από κοινού για την αντιμετώπιση του προβλήματος.