Πιστόριους: Κυκλοφορούσε, οπλοφορούσε και… πυροβολούσε

Πιο ψύχραιμος και σε καλύτερη κατάσταση εμφανίστηκε κατά την 6η ημέρα της δίκης του ο Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο της συντρόφου Ρίβα Στέενκαπ, στις 14 Φεβρουαρίου του 2013. 

Όπως όμως και τις προηγούμενες ημέρες, οι καταθέσεις των μαρτύρων δεν ήταν ελαφρυντικές για το προφίλ του. Σήμερα, φίλος του παραολυμπιονίκη αθλητή, δήλωσε ότι ο Όσκαρ είχε "μεγάλη αγάπη για τα όπλα". Μάλιστα, χρησιμοποίησε το όπλο του δημοσίως και παρορμητικά τουλάχιστον δύο φορές, επιβεβαιώνοντας δύο προηγούμενες καταθέσεις.

Ο μάρτυρας Ντάρεν Φρέσκο κατέθεσε ότι ήταν μαζί με τον Πιστόριους και στις δύο περιπτώσεις. Η πρώτη ήταν όταν ο κατηγορούμενος πυροβόλησε μέσα σε εστιατόριο- μετά από ένα στοίχημα με φίλους- και έπειτα τον παρακάλεσε να αναλάβει αυτός την ευθύνη.

Την δεύτερη φορά, ο Πιστόριους πυροβόλησε έξαλλος στον αέρα μέσα από το κάμπριο αυτοκίνητο που ήταν συνοδηγός, όταν η όταν η αστυνομία τους σταμάτησε για υπερβολική ταχύτητα. Οδηγός ήταν ο Φρέσκο.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο νεαρός ολυμπιονίκης έγινε έξαλλος όταν ένας αστυνομικός εξέτασε το όπλο του, το οποίο ήταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.

"Δεν μπορείς απλά να αγγίζεις το όπλο ενός άλλου άνδρα. Τώρα τα δακτυλικά σου αποτυπώματα είναι σε όλο το όπλο μου. Έτσι, αν συμβεί κάτι, εσύ θα είσαι υπεύθυνος για οτιδήποτε συμβαίνει" φέρεται να είπε ο Πιστόριους στον αστυνομικό. 

Το ίδιο περιστατικό κατέθεσε την προηγούμενη βδομάδα και μια πρώην-φίλη του κατηγορούμενου διάσημου αθλητή, ο οποίος- αν κριθεί ένοχος για την δολοφονία της Στέενκαμπ εν ψυχρώ- κινδυνεύει ακόμα και με ισόβια.

Διαβάστε: Πρώην φίλη Πιστόριους: Πυροβολούσε όταν ήταν θυμωμένος