Ιρανικούς πυραύλους και όπλα κατέσχεσε το Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα

Δεκάδες όπλα προηγμένης τεχνολογίας, μεταξύ των οποίων και ιρανικούς πυραύλους κατέσχεσε το ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό στην Ερυθρά Θάλασσα. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των ισραηλινών αρχών, τα όπλα προορίζονταν για ένοπλες ομάδες της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και είχαν κατασκευαστεί στη Συρία.

Ο ισραηλινός στρατός επεσήμανε ότι το Πολεμικό Ναυτικό επέδραμε στο φορτηγό πλοίο Klos-C με σημαία Παναμά χωρίς να υπάρξει αντίσταση όταν αυτό έπλεε σε διεθνή ύδατα και θα οδηγηθεί στο λιμάνι του Εϊλάτ μέσα στις επόμενες ημέρες. Στο πλοίο εντοπίστηκαν δεκάδες ρουκέτες M302, ένα όπλο το οποίο θα μπορούσε να πλήξει στόχους βαθιά στο Ισραήλ από τη Γάζα και θα ενίσχυε σημαντικά τη δύναμη παλαιστινιακών ομάδων, όπως η Χαμάς.

Διαψεύδει η Χαμάς

Ως ψευδείς χαρακτηρίζει τις κατηγορίες ότι τα όπλα προορίζονταν για αυτήν η Χαμάς.

Οι ισραηλινές κατηγορίες είναι "ένας τρόπος για να δικαιολογηθεί ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας", πρόσθεσε η οργάνωση.

Οι πληροφορίες είναι "εντελώς λανθασμένες και ανακριβείς", δήλωσε ο Σάλαχ αλ Μπαρνταουέλ, ανώτερο στέλεχος της Χαμάς στη Γάζα.

Ο Αμπού Ατίγια εκπρόσωπος των Λαϊκών Επιτροπών Αντίστασης, μια ένοπλη ομάδα που πρόσκειται στη Χαμάς, επεσήμανε από την πλευρά του ότι "οι ισχυρισμοί του σιωνιστή εχθρού" είναι μια δικαιολογία για "ξεκινήσει σύντομα μια νέα στρατιωτική επίθεση εναντίον της Λωρίδας της Γάζας".