Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις συγκρούσεις, που έχουν ξεκινήσει από τις 12 Φεβρουαρίου, όταν οι οπαδοί της αντιπολίτευσης και οι φοιτητές ξεσηκώθηκαν εναντίον του προέδρου Μαδούρο, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων και την έξαρση της βίας στη χώρα.
Καίγοντας σκουπίδια, λάστιχα και οικοδομικά υλικά οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές παραμένουν στα οδοφράγματα σε πολλά σημεία του Καράκας, που πλέον θυμίζει έντονα το Κίεβο της Ουκρανίας.
Παρόμοιο σκηνικό και συγκρούσεις μεταξύ αντικυβερνητικών και οπαδών της κυβέρνησης σημειώνονται σε πολλές μεγάλες πόλεις της Βενεζουέλας, όπου συχνά επεμβαίνει και η αστυνομία με αληθινά πυρά.
Ο Πρόεδρος της χώρας - μετά τον τελευταίο θλιβερό απολογισμό και την αιματοχυσία- έχει καλέσει την αντιπολίτευση σε διάλογο προκειμένου να εξευρεθεί λύση και να σταματήσει η βία, αν και στο παρελθόν την έχει κατηγορήσει για "συνωμοσία" με τις ΗΠΑ και τις πολυεθνικές, προκειμένου να τον ανατρέψουν.
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση του διαδόχου του Ούγκο Τσάβες σκοπεύει να διορίσει νέο πρεσβευτή στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρά το γεγονός ότι κατηγορεί την Ουάσιγκτον για υπόθαλψη της βίας, στα πιο αιματηρά γεγονότα της τελευταίας 10ετίας στη χώρα.
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Ενρίκε Καπρίλες, απέρριψε την πρόταση του Μαδούρο για συνομιλίες και απαιτεί την απελευθέρωση του επικεφαλής του φοιτητικού κινήματος αμφισβήτησης Λεοπόλδου Λόπεζ και των 12 διαδηλωτών φοιτητών που φυλακίστηκαν με την κατηγορία της υποκίνησης βίας.
"Αυτό που βλέπουμε είναι μια κυβέρνηση που πεθαίνει. Στο εξωτερικό ήδη μιλάνε για γενοκτονία. Το πλοίο- ο Τιτανικός- βυθίζεται και εγώ δεν είμαι η ορχήστρα που θα παίζει ως το τέλος" είπε χαρακτηριστικά ο Καπρίλες.
Οι ίδιοι οι διαδηλωτές δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να παραιτηθεί ο Μαδούρο και το μέλλον της χώρας - που ήδη βυθίζεται στο χάος- προβλέπεται ζοφερό.