Διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας και νεκρά παιδιά σε βομβαρδισμούς

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι- κυρίως άμαχοι- σκοτώθηκαν σήμερα από τους κυβερνητικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε πόλεις της Συρίας που ελέγχουν οι εξεγερμένοι.

Δύο γυναίκες και 10 παιδιά είναι μεταξύ των νεκρών στην πόλη αλ Νεσάμπιεχ, ανατολικά της Δαμασκού,ενώ πενήντα άνθρωποι τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό.

Στην επαρχία Χομς οι κάτοικοι ανέφεραν ότι αεροπορικές επιδρομές σημειώθηκαν εναντίον της αλ Χοσν, μια περιοχή όπου ζουν κυρίως χριστιανοί και στους οποίους σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι.

Στην πόλη Ταλμπισέχ ακτιβιστές της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι τέσσερα παιδιά έχασαν τη ζωή τους από μια αεροπορική επιδρομή.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από την πλευρά του επεσήμανε ότι τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν από τη ρίψη αυτοσχέδιων βομβών —βαρελιών γεμάτων με εκρηκτικά— στο Χαλέπι.

Στο μεταξύ η συριακή Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε σήμερα ότι διένειμε σε διάστημα τεσσάρων ημερών 6.600 μερίδες φαγητού σε τρεις περιοχές νότια της Δαμασκού, όπου έχει κηρυχθεί εκεχειρία όμως παραμένουν υπό μερική πολιορκία.

Πρόκειται για τις συνοικίες Μπέιτ Σάχεμ, Μπαμπίλα και Γιάλντα, τρία προπύργια των εξεγερμένων στην επαρχία της Δαμασκού, όπου έχουν κηρυχθεί πολλές εκεχειρίες.  

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) και του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (PAM) και από αυτήν έχουν επωφεληθεί περίπου 5.450 οικογένειες σε σύνολο καταγεγραμμένων 12.000.

Χάρη στις εκεχειρίες, έχουν καταφέρει να περάσουν κυρίως τρόφιμα στις περιοχές αυτές, όμως σύμφωνα με ακτιβιστές και μη κυβερνητικές οργανώσεις, η πολιορκία από τον στρατό δεν έχει αρθεί εντελώς.