Επιστρέφει σπίτι του ο ναυαγός του Ειρηνικού

 Στα τέλη Ιανουαρίου, ένας ναυαγός "ξεβράστηκε" με τη σχεδόν διαλυμένη βάρκα του στα νησιά Μάρσαλ, σε μια από τις ατόλες του συμπλέγματος, μετά από 13 μήνες περιπλάνησης στον Ειρηνικό. 

Η ιστορία του 37χρονου Χοσέ Αλβαρένγκα έκανε το γύρο του κόσμου και ο ναυαγός ανέκτησε τις δυνάμεις του. 

Τώρα, ο Αλβαρένγκα ξεκινά το ταξίδι του για να επιστρέψει στο σπίτι του, στο Ελ Σαλβαδόρ, αυτή τη φορά με ασφάλεια. 

Κουρεμένος, ξυρισμένος και με εμφανώς βελτιωμένη όψη, ο 37χρονος επιβιβάστηκε σε μια πτήση για Χαβάη, οπό όπου μετά θα κατευθυνθεί στη πατρίδα του για να επανενωθεί με την οικογένεια του. 

 

Πριν φύγει από την ατόλη που του έσωσε τη ζωή, ο Αλβαρένγκα ευχαρίστησε τον δήμαρχο και τους κατοίκους των νησιών "για όλα όσα έκαναν για αυτόν.  

 

Ο πατέρας, η αδελφή και η μητέρα του 37χρονου Χοσέ περιμένουν με αγωνία την άφιξη του.

 

Ο Αλβαρένγκα υποστήριξε ότι είχε ξεκινήσει με το σκάφος από το Μεξικό με προορισμό το Ελ Σαλβαδόρ (προς τη Διώρυγα του Παναμά) το Δεκέμβριο του 2012. Η μηχανή του σκάφους χάλασε και τον παρέσυρε η θάλασσα, υποστήριξε, για να βρεθεί τον φετινό Ιανουάριο στην άλλη άκρη του Ειρηνικού.

Μαζί του στο ναυάγιο ήταν και ένα φίλος του, ο οποίος όμως πέθανε μετά από τέσσερις μήνες στη θάλασσα, καθώς δεν μπορούσε να φάει ωμά ψάρια και πουλιά , όπως ο Αλβαρένγκα.  

Διαβάστε: Ύποπτα... καλοζωισμένος ο ναυαγός στα νησιά Μάρσαλ

Οι γονείς του άτυχου νεαρού Ιεζεκιήλ ζητούν τώρα να συναντηθούν με τον επιζήσαντα 37χρονο, για να μάθουν λεπτομέρειες για το πως πέθανε ο γιος τους και τι απέγινε η σωρός του.