Ο άνθρωπος που έκανε προεκλογική εκστρατεία μέσω twitter!

Η προεκλογική εκστρατεία του Kazuma Ieiri ξεκίνησε με ένα tweet .

"Εγώ θα θέσω υποψηφιότητα για την εκλογή κυβερνήτη του Τόκιο , αν αυτό το tweet γίνει retweet 1.000 φορές , " ανέφερε στο λογαριασμό του στο Twitter τον Δεκέμβριο ο 35χρονος επιχειρηματίας.

Χρειάστηκαν μόλις 30 λεπτά για να λάβει αμέσως την ανάλογη στήριξη. Πολλές διασημότητες , όπως ο επιχειρηματίας Takafumi Horie , συμμετείχαν.

Ο Leiri , ένας από τους νεότερους υποψηφίους κυβερνήτες του Τόκιο δεν είχε εμπλακεί στην πολιτική πριν από τον Δεκέμβριο - που βγήκε το tweet του στον αέρα.

Ενώ είναι ιδιοκτήτης πολλών εταιρειών του Διαδικτύου με υπηρεσίες και εστιατόρια έχει ποστάρει στο Twitter , κατά καιρούς , ζητώντας από τους ακόλουθούς του να δωρίσουν χρήματα για διάφορες αιτίες .

Η εκστρατεία του Leiri έρχεται σε αντίθεση με την παραδοσιακή εκλογική σκηνή της Ιαπωνίας . Ο ίδιος δεν έχει καταρτίσει πολιτική ατζέντα, παρόλ' αυτά κατάφερε να αποκομομίσει 7.200.000 γιεν μέσω διαδικτύου για να πληρώσει τα έξοδα της προεκλογικής του εκστρατείας, αποτελώντας μοναδικό φαινόμενο στα χρονικά της ιαπωνικής πρωτεύουσας.