Βρέθηκε απολιθωμένο έμβρυο 40 ετών μέσα σε 82χρονη γυναίκα

Για 42 ολόκληρα χρόνια μια γυναίκα είχε μέσα της ένα έμβρυο χωρίς να το γνωρίζει.

Η 82χρονη γυναίκα από την Κολομβία μεταφέρθηκε πριν από λίγες μέρες σε νοσοκομείο με έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα.

Αρχικά οι γιατροί διέγνωσαν γαστρεντερίτιδα όμως παρά τη θεραπεία οι πόνοι δεν υποχωρούσαν. Μια ακτινογραφία έδειξε το εκπληκτικό φαινόμενο: ένα απολιθωμένο έμβρυο μέσα στην κοιλιά της ηλικιωμένης γυναίκας!

Το έμβρυο είχε απολιθωθεί πλήρως με τα χρόνια όμως ο νεκρός ιστός που το κάλυψε, το συγκράτησε στην κοιλιά της γυναίκας.

Το σπάνιο φαινόμενο ονομάζεται λιθοπαίδιον (lithopedion η επιστημονική ονομασία) και υπολογίζεται ότι μπορεί να συμβεί σε μια κάθε εκατομμύρια κυήσεις. Συμβαίνει όταν ένα γονιμοποιημένο ωάριο προσκολλάται σε ιστούς και αναπτύσσεται έξω από τη μήτρα, συνήθως στις σάλπιγγες. Μπορεί όμως αν αποκολληθεί από εκεί προτού η γυναίκα καταλάβει την κύηση να μεταφερθεί σε κάποιο άλλο σημείο της κοιλιακής κοιλότητας. Δεν μπορεί βεβαίως να αναπτυχθεί αλλά μπορεί να παραμείνει στο σώμα της γυναίκας. Δεν μπορεί να αναπτυχθεί αλλά ο οργανισμός της γυναίκας το καλύπτει με ιστό προκειμένου να μην αποτελέσει αιτία μόλυνσης.

Από το 1582 οπότε υπάρχει η σχετική μαρτυρία έχουν καταγραφεί 280 περιπτώσεις λιθοπαιδίου.

Η 82χρονη υπεβλήθη σε επέμβαση για να αφαιρεθεί το απολιθωμένο έμβρυο.