Βομβιστής αυτοκτονίας “θέρισε” νεοσύλλεκτους στο Ιράκ

Μία από τις πιο αιματηρές επιθέσεις αυτοκτονίας των τελευταίων μηνών έγινε σήμερα στη Βαγδάτη, όπου 23 νεοσύλλεκτοί του ιρακινού στρατού σκοτώθηκαν και 36 τραυματίστηκαν από ανατίναξη καμικάζι.

Ο ταξίαρχος Σάαντ Μάαν, εκπρόσωπος του Κέντρου Επιχειρήσεων Ασφαλείας της Βαγδάτης δήλωσε ότι ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε την ώρα που βρισκόταν μεταξύ των νεοσύλλεκτων στο μικρό αεροδρόμιο της Μουτάνα, που χρησιμοποιείται από τον στρατό.

Ο Μάαν δήλωσε ότι οι νεκροί είναι 22, όμως αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας και τα αρχεία του νεκροτομείου αναφέρουν 23 νεκρούς.

Η επίθεση σημειώθηκε μία ημέρα αφού ο πρωθυπουργός του Ιράκ Νούρι αλ Μάλικι δήλωσε ότι είναι βέβαιος για τη νίκη του στρατού εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ), ισχυρότατο παρακλάδι της  αλ Κάιντα. 

 Η  κυβέρνηση κάλεσε εθελοντές να συνδράμουν τις προσπάθειες του στρατού εναντίον του τρομοκρατικού δικτύου.  Ο καμικάζι είχε στόχο το μεγαλύτερο δυνατό κυβερνητικό πλήγμα, γιαυτό και ανατινάχθηκε ανάμεσα σε άνδρες που προσφέρθηκαν να συμμετάσχουν στον αγώνα της ιρακινής κυβέρνησης εναντίον μαχητών που συνδέονται με την αλ Κάιντα, οι οποίοι έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους τη Φαλούτζα και τομείς της Ραμάντι, πόλεις στην επαρχία αλ Άνμπαρ.