Σαουδάραβας πρίγκιπας αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή

Αντιμέτωπος με την θανατική ποινή - και συγκεκριμένα τον θάνατο δι αποκεφαλισμού- είναι ένας Σαουδάραβας πρίγκιπας, ο οποίος έχει κριθεί ένοχος για την δολοφονία ενός άνδρα.   

Την ανακοίνωση έκανε ο διάδοχος του θρόνου του κρατιδίου του Κόλπου, ο οποίος ζήτησε να εκτελεστεί ο ένοχος πρίγκηπας, τον οποίο ωστόσο δεν κατονόμασε. Το όνομα του θύτη και του θύματος αναφέρονται στο χαρτί του δικαστηρίου το οποίο έδειξε στην κάμερα ο διάδοχος, αλλά η εφημερίδα που μετέδωσε στα αγγλικά  την ανακοίνωση του, Arab News,  λογόκρινε τα συγκεκριμένα σημεία. 

"Η Σαρία (ισλαμικός νόμος) θα πρέπει να επιβάλλεται σε όλους χωρίς καμία εξαίρεση, διότι δεν υπάρχει διαφοροποίηση μεταξύ των ισχυρών και των αδυνάτων στο Ισλάμ", δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας, ο πρίγκιπας Σαλμάν μπιν Αμπντούλ Αζίζ Αλ Σαούντ.

Υπενθύμισε μάλιστα ότι, σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο, ο καταδικασθείς μπορεί να αποφύγει την ποινή, εάν οι συγγενείς των θυμάτων του συμφωνήσουν να αποδεχθούν το "diya" - λύτρα που καταβάλλονται για το θάνατο του συγγενή τους.

Ωστόσο, ο πατέρας του θύματος είχε δηλώσει πρόσφατα ότι "δεν ήταν έτοιμος να συγχωρήσει τη δολοφονία του γιου του και το χρηματικό ποσό που προσφέρουν, δεν ήταν αρκετό για να ανταμείψει την απώλεια ενός γιου".