Αρνείται να παραιτηθεί η πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης

Τηλεοπτικό διάγγελμα προς τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές που- παρά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών- συνεχίζουν να διαμαρτύρονται στους δρόμους της πρωτεύουσας, απηύθυνε η πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, Γινκγλούκ Σιναουάτρα.  

"Δεν παραιτούμαι. Πάντα άκουγα τους διαδηλωτές και ξέρω ότι θέλουν η οικογένεια μου και εγώ να φύγουμε από τη χώρα. Όμως είμαστε και εμείς Ταϊλανδοί" είπε η πρωθυπουργός.

 "Υποχώρησα ως το σημείο που δεν ξέρω πως μπορώ να υποχωρήσω άλλο" δήλωσε η Σιναουάτρα, αναφερόμενη στη χθεσινή διάλυση της βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, υπό την πίεση των εξελίξεων των τελευταίων εβδομάδων.  

Η πρωθυπουργός κάλεσε τους διαδηλωτές να αδειάσουν τους δρόμους της Μπανγκόγκ και να εκφράσουν την άποψή τους στην κάλπη του Φεβρουαρίου.

Ωστόσο οι εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές επιμένουν να ζητούν την παραίτησή της από τη θέση της υπηρεσιακής πρωθυπουργού, δίνοντας μάλιστα στη Σιναουάτρα περιθώριο 24 ωρών.

Η αντιπολίτευση ζητά την άμεση αντικατάσταση της πρωθυπουργού από ένα λαϊκό συμβούλιο, τα μέλη του οποίου δεν θα προκύψουν από εκλογική διαδικασία.

Ωστόσο, αυτή η πρόταση αμφισβητείται από Ταϊλανδούς και διεθνείς αναλυτές καθώς προκαλεί την ανησυχία ότι η δημοκρατική διαδικασία μπορεί να "εγκαταλειφθεί" στη χώρα.