Εκλογές στην Ταϊλάνδη μετά τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις

Εκλογές προκηρύσσονται στην Ταϊλάνδη μετά από δυο και πλέον εβδομάδες πολυπληθών διαδηλώσεων. Η πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Γινγκλούκ Σιναουάτρα ανακοίνωσε ότι θα διαλύσει το κοινοβούλιο της χώρας και θα προχωρήσει στη διενέργεια εθνικών εκλογών "το συντομότερο δυνατόν".

"Σε αυτό το στάδιο, όταν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αντιτίθενται στην κυβέρνηση, ο καλύτερος τρόπος είναι να επιστραφεί στους πολίτες της Ταϊλάνδης η εξουσία και να πάμε σε εκλογές. Έτσι, θα αποφασίσουν οι πολίτες οι πολίτες της Ταϊλάνδης" είπε η πρωθυπουργός Γινγκλούκ μέσω τηλεοπτικού διαγγέλματός της καθώς χιλιάδες διαδηλωτές συνεχίζουν τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ με βασικό αίτημα την παραίτησή της.

Η απόφαση της πρωθυπουργού για τη διάλυση του κοινοβουλίου ήρθε λίγο αφότου υπήρξε η μαζική παραίτηση των βουλευτών του κόμματος της δημοκρατικής αντιπολίτευσης.

Το κυβερνών κόμμα δήλωσε ότι η πρωθυπουργός Γινγκλούκ Σιναουάτρα θα ηγηθεί του Puea Thai Party στις επερχόμενες εκλογές, μετά τη διάλυση του κοινοβουλίου από την πρωθυπουργό και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, προκειμένου η χώρα να εξέλθει από την πολιτική κρίση.

"Σίγουρα θα ηγηθεί του κόμματος στις εκλογές, καθώς εργάζεται μαζί με το κόμμα επί μακρόν. Ζητήσαμε τη διάλυση του κοινοβουλίου γιατί είμαστε βέβαιοι (για τη δύναμη μας). Θέλουμε το Δημοκρατικό Κόμμα να μετάσχει στις εκλογές και όχι να παίζει παιχνίδια στο δρόμο", δήλωσε ο Τζαρουπόνγκ Ρουανγκσουβάν, επικεφαλής του Puea Thai Party, του κόμματος της Γινγκλούκ.

Την ίδια ώρα, περί τους 100.000 διαδηλωτές, ανάμεσά τους πρώην βουλευτές του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος, μετείχαν σήμερα το πρωί στις διαδηλώσεις με αίτημα την πτώση της κυβέρνησης στην Ταϊλάνδη και την αντικατάστασή της από ένα μη εκλεγμένο "λαϊκό συμβούλιο".