Χωρίς άδεια ο πιλότος του μοιραίου Boeing στη Ρωσία;

Το ενδεχόμενο ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους που συνετρίβη στο Καζάν της Ρωσίας με 50 νεκρούς στις 17 Νοέμβρη, να πετούσε το αεροπλάνο χωρίς άδεια εξετάζουν τώρα οι ερευνητές.   

Σύμφωνα με τη ρωσική επιτροπή που ερευνά το τραγικό αεροπορικό, οι τεχνικοί χειρισμοί των πιλότων ευθύνονται αποκλειστικά για τη συντριβή του αεροσκάφους και τον ακαριαίο θάνατο όλων των επιβαινόντων. Μεταξύ των θυμάτων είναι και γιος του προέδρου του Ταταρστάν Ρεστέμ Μινιχάνοφ, Ίρεκ καθώς και ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του ρωσικού κρατιδίου, Αλεξάντρ Αντόνοφ.

Όπως αναφέρει τηλεγράφημα του δικτύου Russia Today, υπάρχει πιθανότητα ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους να είχε πλαστή άδεια.

Βίντεο σοκ με τη συντριβή του ρωσικού Boeing 

Τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι ο κυβερνήτης του μοιραίου Boeing 737 Ρουστέμ Σαλίκοφ, είχε μόνο τα προσόντα να υπηρετεί ως πλοηγός. Μάλιστα, φαίνεται ότι είχε αποκτήσει άδεια πιλότου για εμπορικά αεροσκάφη από μια σχολή η οποία έχει κλείσει εδώ και πολύ καιρό.  

Ο εκπρόσωπος της αρμόδιας επιτροπής που ερευνά το δυστύχημα, δήλωσε στο Ιντερφάξ ότι "υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι πολλοί πιλότοι, που εργάζονται για μικρότερες ρωσικές αεροπορικές εταιρείες, έχουν λάβει ψεύτικες άδειες, δεδομένου ότι δεν είχαν υποβληθεί σε κατάλληλη εκπαίδευση".