Για πρώτη φορά στην ιστορία νεκρός από αστυνομικά πυρά στην Ισλανδία

Αν και για κάποιους λαούς, το φαινόμενο είναι από σύνηθες έως καθημερινό, ωστόσο η Ισλανδία έχει σοκαριστεί από τον θάνατο ενός άνδρα από αστυνομικά πυρά, καθώς είναι το πρώτο τέτοιο γεγονός στην ιστορία της χώρας.

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο διευθυντής της εθνικής αστυνομίας Χάραλντουρ Γιοχάνεσε, το επεισόδιο "δεν έχει προηγούμενο" στην Ισλανδία, μια χώρα 322.000 κατοίκων και με εγκληματικότητα από τις χαμηλότερες στον κόσμο- όπου οι αστυνομικοί της σπάνια επεμβαίνουν ένοπλοι.

Η ισλανδική αστυνομία υποχρεώθηκε σήμερα, για πρώτη φορά στην ιστορία της, να ανοίξει πυρ εναντίον ενός ηλικιωμένου άνδρα, ο οποίος άρχισε να πυροβολεί με μια κυνηγετική καραμπίνα από το διαμέρισμα στο οποίο ζούσε μόνος στο Ρέικιαβικ.

Αφού εκκένωσε την πολυκατοικία, η αστυνομία επιχείρησε μάταια να αποκαταστήσει επαφή μαζί του και στη συνέχεια έριξε δακρυγόνα από τα παράθυρα για να τον εξουδετερώσει.

"Αυτό δεν είχε αποτέλεσμα και ο άνδρας άρχισε να πυροβολεί από τα παράθυρα του διαμερίσματός του", ανέφερε ο διευθυντής της αστυνομίας της πρωτεύουσας Στέφαν Έρικσον.

Όταν οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας μπήκαν στο διαμέρισμα , ο δράστης άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους. Τότε, Οι αστυνομικοί αυτοί απάντησαν στα πυρά και πέτυχαν τον άνδρα, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο.

"Η αστυνομία εκφράζει τη λύπη της για το επεισόδιο αυτό και υποβάλλει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια", δήλωσε ο Γιοχάνεσεν.