Λουτρό αίματος σε χριστιανική συνοικία στη Δαμασκό

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν σήμερα σε έκρηξη που σημειώθηκε μπροστά από το αστυνομικό τμήμα της χριστιανικής συνοικίας της παλιάς πόλης της Δαμασκού, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

"Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν, πολλοί τραυματίστηκαν στην έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σήμερα το πρωί στην πλατεία Μπαμπ Τούμα, έξω από το αστυνομικό τμήμα", δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας. Είναι η πρώτη επίθεση που πραγματοποιείται σε αυτή τη συνοικία, μια από τις παλαιότερες της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ασθενοφόρα έχουν φθάσει στην περιοχή την οποία έχουν αποκλείσει οι δυνάμεις ασφαλείας, αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες.

Έκκληση Μπραχίμι για εκεχειρία

Ο διεθνής μεσολαβητής Λαχντάρ Μπραχίμι κάλεσε σήμερα τις εμπόλεμες πλευρές στη Συρία να κηρύξουν "μονομερώς" εκεχειρία με την ευκαιρία της μουσουλμανικής γιορτής αλ-Αντχα, στο τέλος της συνάντησής του με τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ.

"Απευθύνω έκκληση προς όλους να λάβουν μια μονομερή απόφαση για να σταματήσουν οι εχθροπραξίες με την ευκαιρία της γιορτής Αϊντ αλ-Αντχα (που θα γιορταστεί στις 26 Οκτωβρίου) και αυτή η εκεχειρία να ισχύσει από σήμερα ή αύριο", είπε ο Μπραχίμι σε δηλώσεις του στον Τύπο.