Θύματα ελεύθερων σκοπευτών τα παιδιά στη Συρία

Η φρίκη του πολέμου έχει κοστίσει τη ζωή σε 160 ανθρώπους, μόνο τις τελευταίες δύο ημέρες και μόνο σε προάστια της Δαμασκού, όπου μαίνονται σφοδρές μάχες ανταρτών και καθεστωτικών δυνάμεων. 

Η "σφοδρότητα" των συγκρούσεων ήταν "ιδιαιτέρως μεγάλη" στα ανατολικά της πρωτεύουσας, στην Γούτα- μία ισχυρή θέση των εξεγερμένων κατά του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ ενώ οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν αποκόψει απολύτως τον ανεφοδιασμό των δυνάμεων της αντιπολίτευσης που διατηρούσαν οχυρές θέσεις στα νότια προάστια της Δαμασκού.  

Εχθές, σε επαναλαμβανόμενους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στα περίχωρα του Χαλεπίου, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 50 άμαχοι πολίτες- ανάμεσα τους και πολλά μικρά παιδιά.  

Ειδικά για τους θανάτους παιδιών, τα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα η βρετανική ΜΚΟ "Ομάδα Έρευνας της Οξφόρδης" είναι συγκλονιστικά. 

Στη διάρκεια του διετούς εμφυλίου πολέμου, περισσότερα από 11 χιλιάδες παιδιά έχουν χάσει πρόωρα την ζωή τους, 17 ετών το μεγαλύτερο σε ηλικία. 

Από αυτά, 128 πέθαναν από την χρήση χημικών όπλων (στη Γούτα ανατολικώς της Δαμασκού την 21η Αυγούστου), ενώ άλλα 389 από τις σφαίρες των "ελεύθερων" σκοπευτών.

Επιπλέον, 7.557 παιδιά τραυματίστηκαν θανάσιμα από βόμβες, οβίδες και ρουκέτες.

Περισσότερα από 2.800 παιδιά σκοτώθηκαν από πυρά ενός ημιβαρέος πυροβόλου όπλου και από αυτά 764 εκτελέστηκαν "με συνοπτικές διαδικασίες" ...