Από λάθος του πιλότου η αεροπορική τραγωδία στο Καζάν

 Σε λάθος χειρισμούς φαίνεται να οφείλεται η συντριβή του Boeing 737 στην πόλη Καζάν την Κυριακή                                

Τα πρώτα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί από ένα από τα μαύρα κουτιά του μοιραίου Boeing 737 , δείχνουν ότι η πτώση του αεροσκάφους ενδέχεται να οφείλεται στους ελλιπείς χειρισμούς του πληρώματος σε μη φυσιολογικές συνθήκες.  

Επιπλέον, σύμφωνα με μια πρώτη έκθεση της Διακυβερνητικής επιτροπής Αεροπλοΐας σχετικά με την πορεία του αεροπλάνου πριν το δυστύχημα, την ώρα που το αεροσκάφος πλησίαζε στον διάδρομο προσγείωσης οι πιλότοι έκριναν ότι δεν είναι δυνατή η προσγείωση και επιτάχυναν, προκειμένου το Μπόινγκ να κερδίσει ύψος και να γίνει μια δεύτερη προσπάθεια προσγείωσης.  

Το αεροσκάφος στη συνέχεια άρχισε να χάνει ταχύτητα. Εκείνη τη στιγμή "το πλήρωμα στο πιλοτήριο άρχισε να θέτει το αεροπλάνο σε κάθετη πορεία", επισημαίνει η έκθεση.

Ένα βίντεο που μεταδόθηκε από τη ρωσική τηλεόραση και άλλα μέσα δείχνει το αεροσκάφος να πέφτει κάθετα με το ρύγχος του προτού εκραγεί.

Εν τω μεταξύ, το ομόσπονδο κρατίδιο του Ταρταστάν έχει βυθιστεί στο πένθος. Οι σημαίες στα δημόσια κτίρια κυματίζουν μεσίστιες ενώ εκατοντάδες πολίτες περνούν από το αεροδρόμιο για να αφήσουν λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων.

Ανάμεσα στους νεκρούς ο γιος του προέδρου Ιρέκ Μινικάνοφ και ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Αλεξάντρ Αντόνοφ.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν τηλεφώνησε στον πρόεδρο του πλούσιου σε υδρογονάθρακες ομόσπονδου κρατιδίου, Ρουστάμ Μικάνοφ για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του.