Βενεζουέλα: Συνέλαβαν ιδιοκτήτες και ληστές αλυσίδας ηλεκτρονικών

Όχι μόνον τους ληστές - όπως θα περίμενε κανείς- αλλά και τους ιδιοκτήτες μιας αλυσίδας ηλεκτρονικών ειδών που λεηλατήθηκε συνέλαβαν στη Βενεζουέλα. Η κυβέρνηση Μαδούρο έστειλε το στρατό να επέμβει και να καταλάβει το κατάστημα που λεηλατήθηκε στο πλαίσιο του "οικονομικού πολέμου"--όπως τον χαρακτήρισε-- ανάμεσα στο κράτος και τους επιχειρηματίες.

Παραπέμποντας στις ημέρες της προεδρίας του εκλιπόντος Ούγκο Τσάβες, ο Μαδούρο έστειλε το στρατό αλλά και επιθεωρητές και σε πολλά άλλα καταστήματα για να πραγματοποιήσουν ελέγχους για τυχόν κρούσματα αισχροκέρδειας, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Χιλιάδες κάτοικοι της Βενεζουέλας επισκέφθηκαν καταστήματα πώλησης ηλεκτρονικών ειδών ελπίζοντας να επωφεληθούν από τις νέες "προσιτές τιμές" τις οποίες επιβάλλει η κυβέρνηση.

Ωστόσο, σκηνές λεηλασίες εκτυλίχθηκαν χθες σε ένα κατάστημα που ανήκει στην υπό κατάληψη αλυσίδα ηλεκτρονικών ειδών Daka, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης η οποία καταγγέλλει ότι ο Μαδούρο προκαλεί χάος αντί να υπερασπίζεται τους φτωχούς, όπως επισημαίνει το Ρόιτερς.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι πέντε διευθυντές των καταστημάτων Daka, JVG και Krash θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη κατηγορούμενοι για χειραγώγηση τιμών.

Πέντε άτομα που κατηγορούνται για λεηλασίες στο κατάστημα της Daka στην κεντρική πόλη της Βαλένθια συνελήφθησαν επίσης, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εισαγγελία.