Οι αρχές της Βουλγαρίας παίρνουν όλα τα αδελφάκια της μικρής Μαρίας

Την πρόθεση τους να πάρουν  από την Σάσα Ρούσεβα- τη Ρομα βιολογική μητέρα της μικρής Μαρίας- τα παιδιά της, ανακοίνωσαν οι Βουλγαρικές αρχές.  

Η γυναίκα, που υποστηρίζει ότι έδωσε το 2009 τη Μαρία σε οικογένεια Ρομα στην Ελλάδα λόγω φτώχειας, έχει ακόμα εννέα παιδιά, ηλικίας 2 έως 20 ετών και όλοι μαζί ζουν σε συνθήκες απόλυτης ένδειας. 

Οι εικόνες των παιδιών που ήταν ντυμένα με άθλια ρούχα, μιλούσαν ελάχιστα Βουλγάρικα και ζούσαν μέσα σε ένα δωμάτιο , σε ετοιμόρροπο σπίτι στο Νικολάεβο, προκάλεσαν τη δημόσια κατακραυγή.  

Γιαυτό, οι βουλγαρικές αρχές δήλωσαν  ότι θα αναλάβουν  τη φροντίδα των επτά ανήλικων, από τα 9 παιδιά της Ρούσεβα. 

"Αποφασίσαμε να φιλοξενήσουν τέσσερα από τα παιδιά με ανάδοχες οικογένειες ," δήλωσε στο Reuters η Diana Κάνεβα , επικεφαλής της υπηρεσίας για την κοινωνική πρόνοια στην περιοχή.

"Επιπλέον, δύο παιδιά θα σταλούν σε κρατικό ίδρυμα και ένα από αυτά θα μείνει  με  συγγενείς της οικογένειας που ζουν υπό καλύτερες συνθήκες" τόνισε η κοινωνική λειτουργός. 

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι τα μέτρα είναι  προσωρινά και οι επαφές μεταξύ των παιδιών και των γονέων τους, θα πρέπει να ενθαρρύνονται από τους κοινωνικούς λειτουργούς. 

Τα υπόλοιπα δύο παιδιά της Ρούσεβα είναι ενήλικα, οπότε δεν θα τεθούν υπό την φροντίδα του κράτους.