Άρχισε η δίκη για την επίθεση στον διευθυντή των Μπολσόι

Ξεκίνησε στη Ρωσία η δίκη του Πάβελ Ντμιτριτσένκο, του χορευτή που κατηγορείται για την επίθεση με οξύ στον καλλιτεχνικό διευθυντή των Μπολσόι, τον Ιανουάριο του 2013.

Ο 29χρονος χορευτής, που ανήκει επίσης στα Μπολσόι, αντιμετωπίζει κατηγορίες για εκ προθέσεως πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης αφού ο Φίλιν, μετά από επίπονες επεμβάσεις, έχει μείνει σχεδόν τυφλός.

Τον περασμένο Μάρτιο, ο Ντμιτριτσένκο - που συνήθως έπαιζε στην σκηνή τους ρόλους του "κακού", παραδέχθηκε ότι ήθελε να πάθει κακό ο καλλιτεχνικός διευθυντής. λόγω επαγγελματικών διαφορών, αλλά δήλωσε "συγκλονισμένος" όταν έμαθε για την επίθεση με οξύ.

 Ο 29χρονος χορευτής κατηγορείται ότι οργάνωσε την επίθεση ενάντια στο Σεργκέι Φιλίν αλλά ο ίδιος δηλώνει αθώος. Ο Ντμιτριτσένκο φαίνεται πως ήταν ο εντολέας της επίθεσης και εκτελεστές δυο άλλοι άνδρες. Αν καταδικαστεί, αυτός και οι συνεργοί του αντιμετωπίζουν 12 χρόνια φυλάκισης.

Τον προηγούμενο μήνα, ο Σεργκέι Φίλιν επέστρεψε στο Μπολσόι αλλά το σκάνδαλο της επίθεση έβλαψε ανεπανόρθωτα τη φήμη του διάσημου θεάτρου, καθώς έφερε στην επιφάνεια τις παρασκηνιακές ίντριγκες σε σε ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά ιδρύματα της Ρωσίας.