Παλαιστινιακό “τούνελ τρομοκρατίας” ανακάλυψε ο ισραηλινός στρατός

Μία σήραγγα μήκους 1,7 χλμ, η οποία ξεκινούσε από την Λωρίδα της Γάζας και είχε έξοδο στα σύνορα με το Ισραήλ , ανακάλυψαν οι ισραηλινές στρατιωτικές αρχές. 

Το τούνελ οδηγούσε από ένα παλαιστινιακό σπίτι σε μια περιοχή κοντά σε ένα κιμπούτς (εβραϊκή εθελοντική συλλογική κοινότητα) και πιθανότατα χρησιμοποιούταν από τη Χαμάς για επιθέσεις κατά ισραηλινών αμάχων. 

Ο ισραηλινός στρατός άνοιξε το τούνελ στα ΜΜΕ, χαρακτηρίζοντας το "σήραγγας τρομοκρατίας" ενώ ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, έκανε λόγο για μεγάλη επιτυχία, αφοί οι ισραηλινές αρχές θεωρούν ότι οι Παλαιστίνιοι εξτρεμιστές ετοίμαζαν επίθεση μέσω του τούνελ.

Η Χαμάς από την πλευρά της- η ένοπλη οργάνωση που ελέγχει την Λωρίδα της Γάζας- κατηγόρησε το Ισραήλ ότι "μεγαλοποιεί τα πράγματα".

Με το να μιλάει για την ανακάλυψη ενός τούνελ, το Ισραήλ "προσπαθεί να δικαιολογήσει τον αποκλεισμό και τη συνεχή επιθετικότητα στη Λωρίδα της Γάζας," δήλωσε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, Σάμι Αμπού Ζούχρι.

Παρόμοια σήραγγα ανακάλυψαν και οι Αιγυπτιακές Αρχές, στο πέρασμα της Ράφα, στην αιγυπτιακή πλευρά, το οποίο έφτανε μέχρι τη Γαζα- και το ανατίναξαν.