Πώς ταξιδεύει ένας Σαουδάραβας: Δείτε τις φωτογραφίες

Σκάλες με χρυσό, αποσκευές 460 τόνων...

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας ξέρει, αλίμονο, πώς να ταξιδεύει με στιλ! Στην πρώτη επίσκεψη σαουδάραβα μονάρχη στην Ινδονησία σχεδόν μισό αιώνα μετά, ο Salman bin Abdul Aziz al-Saud κατέφτασε χθες στο νησιωτικό κράτος της Νοτιοανατολικής Ασίας για την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων με την πλέον πολυπληθή μουσουλμανική χώρα του κόσμου. 

Ο βασιλιάς θα περάσει μερικές ημέρες στην Τζακάρτα και τη Δυτική Ιάβα πριν κατευθυνθεί στο δημοφιλές τουριστικό νησί, το Μπαλί στο πλαίσιο της ασιατικής του περιοδείας- αργότερα έχει σειρά η Κίνα, η Ιαπωνία και οι Μαλδίβες. Το εντυπωσιακό στην περίπτωση του 81χρονου γαλαζοαίματου είναι ότι ποτέ δε ταξιδεύει... ελαφρά. Σύμφωνα με αξιωματούχο του αεροδρομίου της Ινδονησίας στάλθηκε εξοπλισμός 459 τόνων εκ των οποίων λιμουζίνες Mercedes, κυλιόμενες σκάλες στο χρώμα του χρυσού για το αεροπλάνο του βασιλιά... και φυσικά δεν έρχεται μόνος: τον βασιλιά συνοδεύουν τουλάχιστον 1.500 άτομα, ανάμεσά τους πρίγκιπες και υπουργοί,

Η επίσκεψη στην Ινδονησία αποτελεί σημαντικό σταθμό της σπάνιας παγκόσμιας περιοδείας του μονάρχη την ώρα που η χώρα του επιδιώκει να διαφοροποιήσει την οικονομία της για να μειώσει την εξάρτησή της από τα έσοδα από το πετρέλαιο.

"Είναι μια εξαιρετικά ιστορική επίσκεψη για μας", δήλωσε ο γραμματέας της ινδονησιακής κυβέρνησης Πραμόνο Ανούνγκ, σύμφωνα με δηλώσεις του στον Τύπο.

Συμφωνίες μεταξύ Ινδονησίας και Σαουδικής Αραβίας αναμένεται να ανακοινωθούν, όπως και συμφωνίες συνεργασίας στους τομείς της ασφάλειας, της υγείας και της παιδείας. Η Ινδονησία θα ζητήσει επίσης να μπορεί να στέλνει περισσοτέρους πολίτες της στο προσκύνημα στη Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας, τόπο γέννησης του Ισλάμ.