Αεροσυνοδοί εκπαιδεύονται με όπλα να εξουδετερώνουν επικίνδυνους επιβάτες!

Έκτακτα περιστατικά στον αέρα

Φρούρια θα θυμίζουν τα αεροσκάφη της Korean Air, με το προσωπικό να εκπαιδεύεται κατάλληλα ώστε να αντιμετωπίζει έκτακτες καταστάσεις. Η θωράκιση της εταιρείας απέναντι σε επικίνδυνους επιβάτες, έρχεται μετά από το περιστατικό με τον αμερικανό τραγουδιστή Richard Marx, ο οποίος πρόσφατα βοήθησε στην εξουδετέρωση ενός βίαιου επιβάτη κατά τη διάρκεια πτήσης και κατηγόρησε το προσωπικό για "ελλιπή εκπαίδευση" και άγνοια για το πώς να αντιμετωπιστεί ένα τέτοιο συμβάν. 

Ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Νότιας Κορέας, υπερασπίστηκε το προσωπικό και ανακοίνωσε ότι οι αεροσυνοδοί θα "είναι πρόθυμοι να κάνουν χρήση όπλων" (μια συσκευή στην πραγματικότητα που χρησιμοποιείται για να ακινητοποιήσει έναν επιτιθέμενο χωρίς να προκαλεί σοβαρό τραυματισμό) και πως θα προσληφθούν περισσότεροι άντρες. 

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές αναφορικά με την εκπαίδευση του προσωπικού, ανακοινώθηκαν την Τρίτη ενώ ταυτόχρονα ειπώθηκε ότι θα γίνεται και χρήση μιας συσκευής με την οποία θα καθηλώνεται με σχοινιά ένας επιβάτης που προκαλεί προβλήματα και θα απαγορεύεται η πτήση σε επιβάτες με ιστορικό βίας. Οι υπεύθυνοι των Korean Air, σημείωσαν πως η κάθε βάρδια θα ενισχύεται και με έναν άντρα αεροσυνοδό -Οι άνδρες αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα δέκατο των αεροσυνοδών της Korean Air.

"Τη στιγμή που οι αεροπορικές εταιρείες στις ΗΠΑ, λαμβάνουν αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση βίαιων περιστατικών εν ώρα πτήσης, έπειτα από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου, οι εταιρείες στην Ασία δεν έχουν επιβάλει αυστηρούς κανόνες λόγω της ασιατικής κουλτούρας", είπε ο πρόεδρος της Korean Air, Chi Chang-hoon κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. 

"Με αφορμή το τελευταίο περιστατικό, θα θέσουμε την ασφάλεια ως προτεραιότητα», συνέχισε.

Στην Νότια Κορέα, ο αριθμός των παραβάσεων των κανόνων λαμβάνουν χώρα εντός του αεροσκάφους, έχουν το λιγότερο τριπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.