Λευκοί προσπάθησαν να κλείσουν ζωντανό σε φέρετρο νεαρό Αφρικανό

Δικαστήριο στη Νότια Αφρική αρνήθηκε την εγγύηση σε δυο λευκούς αγρότες υπό το φόβο πυροδότησης βίας - η υπόθεση αφορά σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο στο οποίο οι δυο κατηγορούμενοι αποπειράθηκαν να κάψουν ζωντανό ένα μαύρο αγόρι το οποίο είχαν κλείσει σε φέρετρο. 

Οι Willem Oosthuizen και Theo Martins Jackson, 28 ετών και οι δύο, παραμένουν υπό κράτηση καθώς ο δικηγόρος τους εγκατέλειψε την ιδέα της εγγύησης όταν οι κατήγοροι τον ενημέρωσαν ότι θα κάνουν τα πάντα για το αντίθετο. Ο δικαστής Jongilizwe Dumehleli όρισε εκ νέου δικάσιμο, στις 25 Ιανουαρίου του επόμενου έτους. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δυο νέοι απήγαγαν και επιτέθηκαν στον 27χρονο Victor Mlotshwa τον περασμένο Αύγουστο, σε μια φάρμα κοντά στην πόλη Middelburg στην ανατολική επαρχία της Mpumalanga.

Η σύλληψή τους έγινε την περασμένη Δευτέρα, όταν το βίντεο με τις ειδεχθείς πράξεις τους το οποίο τράβηξε ένας από τους δυο, έγινε viral πριν μερικές ημέρες. Στο βίντεο των 20 δευτερολέπτων, οι δυο κατηγορούμενοι σπρώχνουν το νεαρό αγόρι μέσα σε ένα ξύλινο φέρετρο και προσπαθούν να κλείσουν το καπάκι ενώ απειλούν να ρίξουν βενζίνη. 

Επιπλέον, φέρεται ότι επιχείρησαν να ρίξουν εντός του φέρετρου και ένα φίδι. Όπως κατέθεσε το θύμα, περπατούσε σε δρόμο της πόλης Middelburg, όταν αποφάσισε να κόψει δρόμο όταν τον εντόπισαν οι δυο 28χρονοι. "Με κατηγόρησαν για καταπάτηση. Με χτύπησαν, με έδεσαν με ένα καλώδιο και με οδήγησαν στην πλησιέστερη φάρμα. Με ξαναχτύπησαν και με ανάγκασαν να μπω σε ένα φέρετρο", είπε.