Κατηγορούν τον πατέρα του μικρού Αϊλάν ότι είναι διακινητής προσφύγων

Μια αμφιλεγόμενη πληροφορία έρχεται από τα μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας για τον πατέρα του μικρού Αϊλάν που έχασε τη ζωή του στην προσπάθεια της οικογένειας του να περάσει από τη Συρία στην Ευρώπη. Η φωτογραφία με το νεκρό σώμα του μικρού να το βγάζει η θάλασσα στην ακτή έκανε το γύρο του κόσμου προκαλώντας θλίψη και οργή.

Τώρα ο πατέρας του μικρού Αϊλάν Κουρντί, που επέστρεψε στο πολύπαθο Κομπάνι για να θάψει τα παιδιά και τη γυναίκα του που πνίγηκαν κατά το ταξίδι προς την Ευρώπη, κατηγορείται ότι είναι διακινητής προσφύγων.

Σύμφωνα με την dailymail, όταν μια γυναίκα από το Ιράκ, που έχασε τα δυο της παιδιά στο ταξίδι που πνίγηκε ο Αϊλάν, τον κατηγόρησε ότι είναι μέλος του κυκλώματος διακίνησης, ο Αμπντουλάχ Κουρντί τη χτύπησε. Η γυναίκα από το Ιράκ, με το όνομα Ζαϊνάν Αμπάς, είπε πως ο Κουρντί οδηγούσε το σκάφος που ναυάγησε παρασέρνοντας στο θάνατο δεκάδες ανθρώπους.

O Αμπντουλάχ Κουρντί με τους δυο γιους που έχασε στο ναυάγιο, τον Αϊλάν και τον Γκαλίπ

"Δεν είναι αλήθεια. Αν ήμουν λαθραίος διακινητής ανθρώπων γιατί να βάλω την οικογένεια μου στο ίδιο σκάφος με άλλους; Πλήρωσα το ίδιο ποσό στους διακινητές" δήλωσε ο πατέρας του Αϊλάν διαψεύδοντας τις κατηγορίες της Ιρακινής γυναίκας ενώ δήλωσε "συντετριμμένος" από την απώλεια της οικογένειας του.

Πάντως η Ζ. Αμπάς επέμεινε με δηλώσεις της στον αυστραλιανό σταθμό Network Ten, ότι "ήταν ο Αμπντουλάχ Κουρντί που οδηγούσε το σκάφος". Η Αμπάς έχασε τη 12χρονη κόρη της και τον 8χρονο γιο της στο ναυάγιο.