Φορούν πολύχρωμα σάρι με ζωηρά χρώματα και χρυσά κοσμήματα και έχουν τα πρόσωπά τους μακιγιαρισμένα. Είναι οι hijras, μια ομάδα γυναικών οι οποίες μαζεύονται έξω από έναν ινδικό ναό για να προσφέρουν τις ευχές και τις ευλογίες τους στους επισκέπτες.
Ο όρος «hijras» χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα διαφυλικά άτομα και τις τρανσέξουαλ γυναίκες που συνιστούν το λεγόμενο «τρίτο φύλο» της χώρας.
Κάποιοι από τους άντρες έχουν ευνουχιστεί στο «ταξίδι» τους να γίνουν hijras, όμως για πολλούς η αλλαγή είναι κυρίως πνευματική, αναφέρει η Daily Mail.
Οι κοινότητές τους σε όλη τη νοτιοανατολική Ασία χρονολογούνται εδώ και πάνω από 4.000 χρόνια, ενώ εμφανίζονται και σε αρχαία κείμενα, ως φορείς τύχης και γονιμότητας.
Ωστόσο, παρότι για πολλούς αιώνες ήταν περιζήτητες για τις ευλογίες τους σε διάφορες τελετές, οι μακρόχρονες θρησκευτικές συνήθειες δεν προστατεύουν πλέον τους hijra από τις διακρίσεις της σύγχρονης εποχής.
Η διαδεδομένη προκατάληψη σημαίνει, ότι συχνά είναι δύσκολο να βρουν μόνιμη κατοικία, ενώ συχνά οδηγούνται να ζουν σε κοινότητες στο περιθώριο της κοινωνίας. Μέσα στις κοινότητες αυτές υπάρχει μια σταθερή κοινωνική δομή –οργανωμένη γύρω από την ιεραρχίας του guru ή «μητέρας» στην chela (την «κόρη» της).
Οι ομάδες αυτές μπορεί να αποτελέσουν ένα μέρος ασφάλειας και σιγουριάς για τις νεαρές hijra, που έχουν εξοστρακιστεί από τις οικογένειές τους.
Την περασμένη χρονιά το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας αναγνώρισε τα μέλη της κοινότητας ως το «τρίτο φύλο» της χώρας. Όμως παρότι κέρδισαν κάποια πολιτικά και οικονομικά δικαιώματα, οι διακρίσεις και η άγνοια εξακολουθούν να απειλούν την επιβίωσή τους.