Ο Κύκλος της Κόλασης: Εκεί που η κτηνωδία είναι καθημερινότητα

"Είδα παιδιά χωρίς κεφάλια... ανθρώπινα μέλη παντού. Ήταν ακριβώς αυτό που φαντάζομαι ότι είναι η κόλαση". Η μαρτυρία εντός ανθρώπου που ζει στο Χαλέπι, που περιλαμβάνεται στην έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας σοκάρει. Η άλλοτε πανέμορφη ιστορική πόλη, δεύτερη μεγαλύτερη στη Συρία, ονομάζεται πλέον από τους κατοίκους της Ο Κύκλος της Κόλασης.

Η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας καταγγέλλει ότι "η αδιανόητη κτηνωδία είναι καθημερινότητα στο Χαλέπι".

Οι δυνάμεις του Άσαντ και οι αντικαθεστωτικοί μάχονται μέχρις εσχάτων (το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει ακόμη παρεισφρήσει στο Χαλέπι) με θύματα αμάχους. Καθημερινά πέφτουν βόμβες, διασποράς αλλά και βαρέλια γεμάτα πετρέλαιο με εκρηκτικούς μηχανισμούς προσαρμοσμένους επάνω.

Η ανταποκρίτρια του BBC στο Χαλέπι, Zaina Erhaim, μετέδιδε χθες "ακούγονται ουρλιαχτά παιδιών και οι διασώστες προσπαθούν να ανασύρουν θύματα από τα συντρίμμια". Και αυτό συμβαίνει κάθε μέτα στο Χαλέπι.

Μέσα στον τελευταίο χρόνο στόχος επιθέσεων έχουν γίνει 14 ανοικτές αγορές, 12 στάσεις συγκοινωνίας, 23 τζαμιά,17 νοσοκομεία και 3 σχολεία. Οι αντιμαχόμενες πλευρές πλέον κάνουν τυφλά χτυπήματα.

Μέσα σε ένα χρόνο 3.124 είναι τα επίσημα καταγεγραμμένα θύματα της σύρραξης. Μόλις 35 είναι στρατιώτες, όλοι οι υπόλοιποι είναι άμαχοι.

Πολλοί από όσους έχουν απομείνει στο Χαλέπι ζουν πλέον κάτω από τη γη καθώς στους δρόμους πέφτουν καθημερινά βόμβες και είναι γεμάτοι με πτώματα και ανθρώπινο αίμα.