Προσήλυτος Σουνίτης ο ένοπλος που κρατάει ομήρους στο Σίδνεϊ

Ταυτοποιήθηκε ο άνθρωπος ο οποίος κρατεί πάνω από 30 ομήρους στο καφέ Lindt στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, ζητώντας να μιλήσει απευθείας με τον Αυστραλό πρωθυπουργό, Τόνι Άμποτ.

Πρόκειται για τον Μουσουλμάνο με νεόκοπο ενθουσιασμό για τη σουνιτική πίστη στο Σίδνεϊ, Sheikh Harοn. 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ισχυρίζεται ότι μέσα στο 2014 υπέστη μεταμόρφωση και από αρνητής του σουνιτικού Ισλάμ (Rafidhah ή Rafida), έγινε υποστηρικτής του. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι έχει λάβει πολιτικό άσυλο, ως Ιρανός μετανάστης.

Μια πηγή η οποία πρόσκειται στην αστυνομία της Αυστραλίας ανέφερε ότι ένας Ιρανός μετανάστης—ο οποίος έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική επίθεση και είναι γνωστός στις αρχές διότι έχει στείλει απειλητικές επιστολές στις οικογένειες Αυστραλών στρατιωτών οι οποίοι έχουν σκοτωθεί στο εξωτερικό—είναι ο ένοπλος ο οποίος κρατάει άγνωστο αριθμό ομήρων σε ένα καφέ στο Σίδνεϊ.

Ο Μαν Χαρόν Μονίς, Ιρανός μετανάστης και αυτοαποκαλούμενος σεΐχης, παραμένει μέσα στο καφέ περίπου 15 ώρες αφότου ξεκίνησε η ομηρία.

«Δεν υπάρχει επιχειρησιακός λόγος το όνομά του αυτό να αποκρύβεται από εμάς τώρα», ανέφερε η αστυνομική πηγή αυτή.

Εκατοντάδες ένοπλοι αστυνομικοί έχουν περικυκλώσει το Lindt Chocolat Cafe, όπου όμηροι κρατούν σ' ένα παράθυρο μια μαύρη σημαία με εν μέρει ορατή μια αραβική επιγραφή. Φαίνεται πως πρόκειται για τη σαχάντα, τη μουσουλμανική ομολογία της πίστης: "Δεν υπάρχει Θεός παρά μόνο ο Αλλάχ και ο Μωάμεθ είναι ο Προφήτης Του".

Πέντε πρόσωπα έχουν καταφέρει να βγουν από το κατάστημα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν διέφυγαν ή αν απελευθερώθηκαν.