Νέο κόμικ με υπερηρωίδα κοπέλα που επιβίωσε από ομαδικό βιασμό

Η Πρίγια (Priya) είναι η νέα υπερηρωίδα ενός κόμικ που κυκλοφορεί στην Ινδία. Η Πρίγια έχει ζήσει τον εφιάλτη που έχουν ζήσει χιλιάδες γυναίκες και κορίτσια: του βιασμού, ομαδικά πολλές φορές.

Η ιστορία δείχνει την αντιμετώπιση που έχει η Πρίγια από την οικογένειά της όταν τους λέει τι της συνέβη: την κατηγορούν ότι ντρόπιασε την οικογένεια και της ζητούν να φύγει. Στην ανδροκρατούμενη ινδική κοινωνία, τις περισσότερες φορές η ενοχή πέφτει στο θύμα του βιασμού και όχι στο βιαστή. Πολλές φορές τα θύματα βιασμών εξοστρακίζονται κοινωνικά, ακόμη και από την ίδια τους την οικογένεια.

Η Πρίγια φεύγει, όμως οι θεοί ο Σίβα και η Παρβάτι (το πιο ισχυρό θείο ζευγάρι της ινδικής θεολογίας) τη βοηθούν. Η Πρίγια επιστρέφει στην πόλη της καβάλα σε μια τίγρη και νικά τους βιαστές της αλλά και όσους την κατηγόρησαν.

Ο Ινδοαμερικανός εμπνευστής του κόμικ, Ram Devineni, δήλωσε στο BBC ότι η ιδέα για το έργο του ήρθε μετά το σκληρό ομαδικό βιασμό της 23χρονης στο Νέο Δελχί το Δεκέμβριο του 2012.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει σάλο, απεδείχθει μόνον η κορυφή του παγόβουνου όμως στο πρόβλημα των σεξουαλικών εγκλημάτων στην Ινδία.

Από τα μέσα Δεκεμβρίου, όποιος επιθυμεί, σε ολόκληρο τον κόσμο, μπορεί να κατεβάσει ένα δωρεάν αντίγραφο του κόμικ στο λάπτοπ ή το τάμπλετ του ενώ θα κυκλοφορήσει και σε έντυπη μορφή. 

Πηγή: BBC