Ισραήλ: Επιστρατεύουν 40.000 εφέδρους, απειλή για έφοδο στη Γάζα

Περισσότεροι από 12 Παλαιστίνιοι έχουν πέσει νεκροί και 70 έχουν τραυματιστεί από τις τελευταίες αεροπορικές επιδρομές των ισραηλινών δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Ενώ σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, το Τελ Αβίβ επιστρατεύει 40.000 εφέδρους καθώς εξετάζει μια χερσαία επίθεση κατά της Γάζας.

Η απόφαση αυτή ελήφθη από το ισραηλινό συμβούλιο ασφαλείας, του οποίου ηγείται ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, μερικές ώρες μετά την ευρεία αεροπορική επίθεση που εξαπέλυσε ο ισραηλινός στρατός κατά της παλαιστινιακής Χαμάς στην Γάζα για να σταματήσει η ρίψη ρουκετών από την παλαιστινιακή αυτή περιοχή στο ισραηλινό έδαφος.

Υψλόβαθμος Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε εξάλλου νωρίτερα σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο στρατός του Ισραήλ είναι έτοιμος για όλες τις επιλογές, συμπεριλαμβανομένης μιας χερσαίας επίθεσης, για να σταματήσει την ρίψη ρουκετών στο έδαφός του από την Λωρίδα της Γάζας.

Η Χαμάς, η οποία έχει τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας όσον αφορά την ασφάλεια, έριξε χθες το βράδυ δεκάδες ρουκέτες κατά του Ισραήλ, το οποίο απάντησε με μια ευρεία αεροπορική επίθεση κατά του παλαιστινιακού αυτού εδάφους.

Την ευθύνη για την ρίψη των ρουκετών ανέλαβαν οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ. Η Χαμάς ανακοίνωσε πως θεωρεί πλέον "όλους τους Ισραηλινούς" στόχο.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος ζήτησε την κατεπείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Γάζα.