Οι μυστηριώδεις στρογγυλές πέτρες είναι τα νέα μνημεία της UNESCO

Ο αρχαιολογικός χώρος της Κόστα Ρίκα, με τις αινιγματικές στρογγυλές σαν σφαίρες πέτρες μπήκαν πρόσφατα μαζί με άλλα πέντε μνημεία στον κατάλογο της UNESCO για τα μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Οι πέτρες βρίσκονται στο δέλτα του Ντικίς στη Νότια Κόστα Ρίκα και πλέον βρίσκονται στον κατάλογο της UNESCO που φιγουράρουν σημαντικά μνημεία ανά τον κόσμο όπως το Σινικό Τείχος και το Πάρκο Γέλοουστόουν. Η λίστα περιλαμβάνει πλέον 1.007 μνημεία, τα οποία έχουν κριθεί ως μέρη "ανυπέρβλητης και παγκόσμιας αξίας".

Ο χώρος αυτός στην Κόστα Ρίκα χωρίζεται σε τέσσερις μικρότερους και θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία πολιτισμών που έζησαν προτού οι Ευρωπαίοι κονκισταδόρες φτάσουν στη Λατινική και Κεντρική Αμερική. Το μέρος κατασκευάστηκε μεταξύ του 500 και του 1.500 μ.Χ. και περιλαμβάνει χώρους ταφής, μονοπάτια και οχυρώσεις. Οι σφαιρικές αυτές πέτρες έχουν διάμετρο από 1 μέτρο μέχρι 2,5. Δεν έχουν μετακινηθεί από την πρώτη φορά που εγκαταστάθηκαν στο σημείο, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει πού, γιατί και πώς κατασκευάστηκαν.

Τον κατάλογο της UNESCO συμπληρώνουν:

1. Το Ιστορικό και Αρχαιολογικό Συγκρότημα Bolgar στη Ρωσία.

2. Το Trang An Scenic του Βιετνάμ.

3. Το Εθνικό Πάρκο των Ιμαλαΐων στην Ινδία.

4. Ο Δρυμός στο Όρος Χαμιγκουιτάν στις Φιλιπίννες.

5. Το Stevns Klint της Δανίας.

Διαβάστε και άλλα μυστήρια του κόσμου: