Πάνω από 50.000.000 πρόσφυγες το 2013

Ο πόλεμος στη Συρία. Ο πόλεμος στο Νότιο Σουδάν. Οι συγκρούσεις στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, το Ιράκ, την Κένυα και το Αφγανιστάν. Ο αριθμός των προσφύγων, των αιτούντων άσυλο και των εκτοπισθέντων είναι εντυπωσιακός

Στην πραγματικότητα, η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών την Παρασκευή ανέφερε ότι ο αριθμός για το 2013 ξεπέρασε τα 50 εκατομμύρια άτομα.

Η ετήσια έκθεση, που δημοσιοποιήθηκε την Παγκόσμια Ημέρα για τους Πρόσφυγες έδειξε ένα άλμα έξι εκατομμυρίων ανθρώπων στο διάστημα 2012-2013. Η μαζική αύξηση αποδόθηκε στον πόλεμο στη Συρία, καθώς και στη μετατόπιση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και το Νότιο Σουδάν. Ο πόλεμος στη Συρία δημιούργησε 2,5 εκατομμύρια προσφύγων και 6,5 εκατομμύρια εκτοπισμένων στο εσωτερικό της χώρας, σύμφωνα με την έκθεση.

Αφγανοί, Σύροι και Σομαλοί αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ του συνόλου των προσφύγων. Πακιστάν, Ιράν και Λίβανος φιλοξένησαν τους περισσότερους πρόσφυγες από τις άλλες χώρες. Το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας αναγκαστικής εκτόπισης είχε τη μορφή εσωτερικής μετατόπισης, καταγράφοντας τον αριθμό ρεκόρ των 33,3 εκατομμυρίων ανθρώπων.