Ιράκ: Παράλληλη πολεμική προπαγάνδα σουνιτών ανταρτών – σιιτών

Μετά το βίντεο στρατολόγησης που ανέβασαν οι τζιχαντιστές στα social media, και με το οποίο καλούν τους Μουσουλμάνους της Δύσης να ενωθούν μαζί τους και να πολεμήσουν, εκατοντάδες χιλιάδες σιίτες Ιρακινοί παρήλασαν σήμερα στη Βαγδάτη και σε αρκετές άλλες σιιτικές πόλεις, επιδεικνύοντας έτσι την ετοιμότητά τους να πολεμήσουν τους σουνίτες εξτρεμιστές στο βόρειο και στο δυτικό Ιράκ.  

Φορώντας στρατιωτικές στολές και κρατώντας όπλα οι άντρες και μαυροντυμένες με την σημαία του Ιράκ στα χέρια οι γυναίκες (φωτ), σχεδόν 3 εκατομμύρια σιίτες ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του σιίτη ηγέτη Μουκτάντα αλ Σαντρ, να διοργανώσουν παρέλαση και να δείξουν ότι μπορούν να προστατεύσουν τους ιερούς τόπους και τα τεμένη της χώρας. 

Περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια σιίτες απ΄όλο το Ιράκ φέρεται ότι έχουν δηλώσει εθελοντές για να φέρουν όπλα και να βοηθήσουν τον στρατό να νικήσει τους τζιχαντιστές, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της κυβέρνησης. Μάλιστα, ως επιπλέον κίνητρο στον πατριωτισμό, ο πρωθυπουργός Νούρι αλ Μάλικι έχει ορίσει μηνιαίο μισθό για τον κάθε εθελοντή περίπου 500.00 δηνάρια (περίπου 447 δολάρια) κι επιπλέον 125.000 δηνάρια επίδομα σίτισης.  

Το βίντεο προσηλυτισμού των τζιχαντιστών

Πέντε Αυστραλοί και Βρετανοί ισλαμιστές μαχητές καλούν τους Μουσουλμάνους της Δύσης να ενωθούν μαζί τους και να πολεμήσουν στη Συρία, σε βίντεο που αναρτήθηκε σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης από την οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε».

Το βίντεο έχει τίτλο «Δεν υπάρχει Ζωή χωρίς Τζιχάντ». Οι πέντε άνδρες είναι καθισμένοι και κρατούν τουφέκια, ενώ πίσω τους είναι απλωμένο το μαύρο λάβαρο της Αλ Κάιντα και ο βρετανός Άμπου Μουτάνα αλ Γιεμένι λέει: "Είμαστε ένα κράτος που εφαρμόζει τη σαρία (ισλαμικός νόμος) στο Ιράκ και τη Συρία και αναζητούμε στρατιώτες, εμείς δεν καταλαβαίνουμε από σύνορα".