Τυνησία: Βγάζουν selfie δείχνοντας τα σκουπίδια στους δρόμους!

Όσοι βγάζουν selfie φωτογραφίες συνήθως προσπαθούν να βγάλουν προς τα έξω την καλύτερη δυνατή εικόνα τους ή μάλλον τον καλύτερό τους εαυτό. Στην περίπτωση όμως της Τυνησίας τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, όπως αναφέρει το BBC.

Κι αυτό γιατί οι Τυνήσιοι υπονομεύουν την ιδανική εικόνα μιας selfie φωτογραφίας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ήδη έχει δημιουργηθεί μία σελίδα με 12.000 και πλέον ακόλουθους στο facebook, από τις 16 Μαΐου, οπότε και δημιουργήθηκε, η οποία φιλοξενεί φωτογραφίες των Τυνήσιων μπροστά σε σωρούς σκουπιδιών στους δρόμους.

“Ήθελα να δείξω μια άλλη εικόνα της Τυνησίας”, λέει ο Cheker Besbes, ο δημοσιογράφος, ο οποίος δημιούργησε τη σελίδα. Σημειώνουμε ότι οι selfie φωτογραφίες έχουν δημιουργηθεί από την ίδια την κυβέρνηση της Τυνησίας, αλλά και από τον υπουργό Τουρισμού της χώρας, Amel Karboul, προκειμένου να διαφημίσουν τη χώρα προς τα έξω.

Η συγκεκριμένη σελίδα καλεί τον κόσμο να δείξει στους ηγέτες της χώρας την πραγματική εικόνα που επικρατεί στους δρόμους. “Αυτή είναι η selfie που όλοι πρέπει να βγάζουμε. Αυτή που έχει τη δύναμη να σοκάρει”, λέει ο Besbes. O ίδιος μάλιστα πιστεύει ότι το περιβάλλον δεν συγκεντρώνει την προσοχή που του αξίζει στην Τυνησία.