Νότια Κορέα-ναυάγιο: Σπαρακτικά βίντεο από τις τελευταίες στιγμές…

Το φως της δημοσιότητας είδε ένα συγκλονιστικό βίντεο που τράβηξε από το κινητό του τηλέφωνο ένας από τους διασώστες που έσπευσαν στο ναυάγιο του μοιραίου πλοίου στη Νότια Κορέα.  Ο διασώστης, ανήμπορος να προσφέρει βοήθεια, καταγράφει τις τελευταίες στιγμές ζωής των μαθητών στο αναποδογυρισμένο πλοίο. 

Στα πλάνα φαίνονται οι έντρομοι μαθητές να προσπαθούν με τα ίδια τους τα χέρια να σπάσουν τα τζάμια από τα φινιστρίνια του βυθιζόμενου πλοίου Sewol, μάταια όμως.  Οι βάρκες με τους διασώστες βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, αλλά κανείς δεν μπορεί να αλλάξει το πεπρωμένο. Λίγα λεπτά μετά, το πλοίο χάνεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και μαζί του βυθίζονται οι ελπίδες να βγουν ζωντανοί οι επιβάτες.

 

"Μοιάζει με τον Τιτανικό! " 

Ακόμα πιο δραματικό είναι ένα 17λεπτο βίντεο που τράβηξε με το κινητό του ένας αδικοχαμένος μαθητής, καταγράφοντας τις τελευταίες στιγμές του ίδιου και των συμμαθητών του που βρίσκονται όλοι μαζί σε μία καμπίνα.  

Σύμφωνα με τους New York Times, κάποιοι από τους μαθητές ακούγονται σοκαρισμένοι, άλλοι αστειεύονται καθώς δεν έχουν προφανώς ακόμα αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει και τη σοβαρότητα της κατάστασης

Στο βίντεο άλλα παιδιά ζητούν βοήθεια, άλλα γελούν, αλλά στέλνουν μηνύματα στις οικογένειές τους. Ανά διαστήματα ακούγονται και οι οδηγίες του πληρώματος που ζητούν από τους μαθητές να μείνουν στις καμπίνες τους. 

"Θα πεθάνουμε;"

"Γινόμαστε Τιτανικός;"

"Να πάρω τη μαμά μου τηλέφωνο; Μαμά, αυτό μοιάζει σαν το τέλος μου"...

Όσο για τον παρουσιαστή του καναλιού που πρόβαλε το βίντεο, εκφράζει τον πόνο όλης της Νότιας Κορέας για την απίστευτη τραγωδία.  Σοκαρισμένος και με βουρκωμένα μάτια λέει: "Αυτό είναι με διαφορά το πιο συγκλονιστικό βίντεο που έχω κληθεί να παρουσιάσω στην 27ετή καριέρα μου ως παρουσιαστής ειδήσεων".  

Οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από το ναυάγιο φτάνουν πλέον τους 210 ενώ 92 παραμένουν αγνοούμενοι.