Αεροπλάνο Μαλαισία: Εντόπισε συντρίμμια κινεζικός δορυφόρος;

Συνεχίζονται οι αναφορές για πιθανά υπολείμματα από τα συντρίμμια του μαλαισιανού αεροσκάφους της Malaysia Airlines.

Αυτή τη φορά, κινεζικός δορυφόρος φέρεται να εντόπισε θραύσματα και υπολείμματα σε θαλάσσιο χώρο, που δεν απέχει πολύ από την Αυστραλία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, βρίσκονται σε σημείο που μπορεί να γίνουν ορατά από τις αυστραλιανές δυνάμεις ασφαλείας.

Η εικόνα που κατέγραψε ο δορυφόρος μπορεί να είναι συντρίμμια του αεροσκάφους, όπως ανακοίνωσαν και επίσημα οι κινεζικές Αρχές και ως αποτέλεσμα αρκετά διεθνή αεροπλάνα και πλοία προσεγγίζουν το σημείο για έρευνες.

Παρ' όλα αυτά, το μυστήριο πυκνώνει διότι Αρχές της Αυστραλίας και της Μαλαισίας δηλώνουν ότι δεν μπορούν να δουν τα αντικείμενα που εντόπισε ο δορυφόρος της Κινας.

Οι κινεζικές Αρχές είπαν ότι το αντικείμενο ήταν 22 μέτρα μακρύ και έκτασης 13 μέτρων σε πλάτος και φαινόταν να κινείται από τα ανατολικά στα δυτικά.

Την εικόνα του, που βλέπετε και στην παραπάνω φωτογραφία, απαθανάτισε ο δορυφόρος υψηλής ευκρίνειας "Gaofen-1" το πρωινό της 18ης Μαρτίου.

Η Γενική Γραμματεία Επιστημών, Τεχνολογίας και Βιομηχανίας για την Εθνική Άμυνα της χώρας εξήγησε ωστόσο ότι η φωτογραφία είναι θολή και απεικονίζει απεξαρτημένα διάσπαρτα αντικείμενα μικρότερου μεγέθους από το ίδιο το αεροσκάφος.

Ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, Χισαμουντίν Χουσεΐν, δήλωσε, πάντως, ότι "κινεζικά πλοία ήδη προσεγγίζουν την περιοχή".