Στο σκοτάδι βρίσκονται για 12 μέρα οι έρευνες για το χαμένο αεροσκάφος της Malaysia Airlines με τους 239 επιβάτες και τα σενάρια και οι "πληροφορίες" που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας αγγίζουν τα όρια του παραλογισμού.
Η τελευταία... μαρτυρία προήλθε χθες από ενός τοπικού ιστότοπο των Μαλδίδων, σύμφωνα με τον οποίο κάτοικοι του απομονωμένου νησιού του αρχιπελάγους Κούβα Χουβαντού είδαν ένα "μεγάλο αεροπλάνο να πετά σε χαμηλό υψόμετρο" στις 8 Μαρτίου.
Οι αρχές της Μαλαισίας διέψευσαν σήμερα τα δημοσιεύματα και τις πληροφορίες ως "αναληθείς" και ανακοίνωσαν ότι στα στρατιωτικά ραντάρ της χώρας δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος της πτήσης MH370.
Παράλληλα- αν και 25 διεθνείς αποστολές δεν έχουν βρει κάποιο ίχνος - ένας φοιτητής από την Ταϊβάν υποστηρίζει ότι ίσως εντόπισε το Boeing να πετά πάνω από ζούγκλα, σπεύδοντας να κοινοποιήσει τα ευρήματά του.
Νωρίτερα, μαλαισιανοί χωρικοί ανέφεραν πως έχουν δει το αεροσκάφος να πετά πάνω από το βόρειο – ανατολικό τμήμα της χώρας, κοντά στη χρονική στιγμή που πιστεύεται ότι το αεροσκάφος πραγματοποίησε τη στροφή. Κάποιοι από αυτούς άκουσαν μάλιστα και δυνατό θόρυβο από μηχανή!
Το FBI στις έρευνες
Μέσα στο κλίμα αβεβαιότητας, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε απόψε ότι πλέον το FBI θα βοηθά την κυβέρνηση της Μαλαισίας για το εντοπισμό τους αεροσκάφους. Οι Αμερικανοί ερευνητές θα αναλάβουν την υπόθεση των μυστικών στοιχείων που κρύβει ο προσομοιωτή πτήσης που βρέθηκε στο σπίτι ενός από τους πιλότους της πτήσης MH370.
Μέχρι στιγμής υπάρχει πλήθος ενδείξεων, κανένα όμως απτό στοιχείο για το χαμένο Boeing 777, που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ και από προσώπου Γης στις 8 Μαρτίου.
Βάσει των τελευταίων στοιχείων, οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί τόσο στο κυβερνήτη και τον συγκυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους αλλά και σε δύο αεροδιαδρόμους.
Ο βόρειος διάδρομος περνά από το Κιργιστάν και το Καζακστάν. Όμως οι δύο χώρες ενημέρωσαν πως στις 8 Μαρτίου κανένα άγνωστο αεροσκάφος δεν εισήλθε στον εναέριο χώρο τους, οπότε πλέον η γιγαντιαία επιχείρηση εντοπισμού στέφεται στον νότιο διάδρομο, στον νότιο Ινδικό Ωκεανό.
Πρόκειται όμως για μια τεράστια έκταση που ξεκινά από τα δυτικά της Αυστραλίας και συνεχίζει στον Ινδικό Ωκεανό, ίση με τις βόρειες πολιτείες των ΗΠΑ!
Όσο οι μέρες περνούν, ειδικοί εκτιμούν ότι τα σιντρίμια του Μπόινγκ έχουν παρασυρθεί από ρεύματα χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά από το σημείο πτώσης - εάν όντως συνετρίβη στη θάλασσα- και ίσως κάποτε εντοπιστεί κάποιο ίχνος...