Από κακοκαιρία μέχρι τρομοκρατία εξετάζουν για το αεροσκάφος

Οι αρχές της Μαλαισίας αναγνώρισαν τον έναν από τους δύο επιβάτες του αγνοούμενου αεροπλάνου της εταιρείας Malaysian Airlines που είχαν χρησιμοποιήσει κλεμμένα διαβατήρια, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Ο ύποπτος αναγνωρίσθηκε με τη βοήθεια μιας διεθνούς υπηρεσίας πληροφοριών, δήλωσε ένας αξιωματικός στο αρχηγείο της αστυνομίας στην Κουάλα Λουμπούρ, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί. Δεν έκανε γνωστές άλλες λεπτομέρειες.

"Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι δεν είναι Μαλαίος, αλλά δεν μπορώ ακόμη να αποκαλύψω από ποια χώρα είναι", δήλωσε ο επιθεωρητής της μαλαισιανής αστυνομίας Χάλιντ Αμπού Μπάκαρ, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας "Σταρ". Μάλιστα, νέωτερες πληροφορίες ανέφεραν μάρτυρες να αναφέρουν ότι οι ύποπτοι έμοιαζαν με τον... ποδοσφαιριστή Μάριο Μπαλοτέλι! (τελευταία ενημέρωση 13.05)

Νωρίτερα το πρωί, ελικόπτερα διάσωσης εστάλησαν να ελέγξουν ένα "κίτρινο αντικείμενο" που επιπλέει στα χωρικά ύδατα του Βιετνάμ. Μόλις βρέθηκε το αντικείμενο σήμανε συναγερμός καθώς οι αρχές υποψιάζονται ότι μπορεί να είναι σωστική λέμβος από το μαλαισιανό αεροσκάφος που αγνοείται με 239 επιβαίνοντες, ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα υπουργός. 

Ωστόσο, μετά τις αρχικές έρευνες διαπιστώθηκε ότι δεν πρόκειται για τη σωστική λέμβο, παρά τις αρχικές υποψίες. 

Όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο υφυπουργός Μεταφορών και αντιπρόεδρος της κρατικής επιτροπής διάσωσης, ο Παμ Κούι Τιέ, ένα βιετναμέζικο αεροσκάφος εντόπισε νωρίς σήμερα το πρωί το αντικείμενο, αλλά δεν κατάφερε να πλησιάσει αρκετά ώστε να διαπιστώσει περί τίνος πρόκειται.

Το Σαββατοκύριακο είχε φωτογραφηθεί ένα αντικείμενο στη θάλασσα το οποίο θεωρήθηκε ότι ίσως είναι η έξοδος ασφαλείας του αεροσκάφους, ωστόσο η φωτογραφία δεν ήταν αρκετά καθαρή για να πιστοποιηθεί αυτό.

Από τρομοκρατία μέχρι... κακοκαιρία: Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζουν οι αρχές

Ο επικεφαλής των μαλαισιανών ερευνών σχετικά με την τύχη του αεροσκάφους που αγνοείται από νωρίς το πρωί του Σαββάτου δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα αεροπειρατείας και ότι εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα. 

Στα χέρια των μαλαισιανών αρχών υπάρχει οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου της Κουάλα Λουμπούρ στο οποίο εμφανίζονται δύο επιβάτες που χρησιμοποίησαν κλεμμένα διαβατήρια να επιβιβάζονται στο Μπόινγκ της Malaysian Airlines που αγνοείται από τα ξημερώματα του Σαββάτου, όπως δήλωσε σήμερα αξιωματούχος. 

Διαβάστε: 4 στους 10 επιβάτες μπορεί να ταξιδεύουν με διαβατήριο άλλου!

"Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων εξετάζει τώρα όλα τα αρχεία και όλο το οπτικό υλικό", δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αντιπρόεδρος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας Αζχαντίν Αμπντούλ Ραχμάν. 

Η Μαλαισία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με την τύχη του Boeing 777-200 το οποίο αργά το βράδυ του Σαββάτου αναχώρησε από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο και μία ώρα αργότερα χάθηκε από τα ραντάρ.