Για 4 σαλάτες
Για τη βινεγκρέτ
Χυμό από 2 πορτοκάλια
30 γρ ζάχαρη άχνη
15 γρ μουστάρδα
20 ml μηλόξιδο
80 ml σπορέλαιο
40 ml ελαιόλαδο
Τοποθετούμε το χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και
σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει η μισή περίπου ποσότητα. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τα λάδια) προσθέτουμε
τον κρύο συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού και αναδεύουμε γρήγορα με ένα
αυγοδάρτη προσθέτοντας σταδιακά το σπορέλαιο και το ελαιόλαδο.
Για τη σαλάτα
100 γρ Σπανάκι
1-2 πράσινες λόλλες
½ ματσάκι ρόκα
1 σγουρό αντίδι
Αμύγδαλα
Φιστίκι αράπικο
Αποξηραμένα σύκα - τσαπέλες
Φιλέτα από 2 πορτοκάλια
1 ρόδι
Βινεγκρέτ πορτοκάλι