Όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά…

Ονειρεύεστε ότι με τον άνθρωπο που έχετε δίπλα σας σύντομα θα ανεβείτε τα σκαλιά της εκκλησίας…Θέλετε όσο τίποτα άλλο να σας πάρουν στη δουλειά που στείλατε το βιογραφικό σας…Αγχώνεστε μήπως μετανιώσετε για τα νέα επαγγελματικά σας βήματα…Ό,τι κι αν είναι αυτό που λαχταρά η ψυχή σας, θα πρέπει να είσαστε προετοιμασμένη και για τα αντίθετα αποτελέσματα. Σε καμία περίπτωση δε σας λέμε να είσαστε αρνητική, αυτό που θέλουμε να σας πούμε είναι πως θα πρέπει να είσαστε έτοιμη να δεχθείτε ότι τα πράγματα μπορεί να μην εξελιχθούν όπως τα έχετε φανταστεί. Όταν λοιπόν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα θέλετε υπάρχουν κάποια βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να προστατεύσετε τον εαυτό σας!  

Αναρωτηθείτε για το αν υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε!

Το γεγονός ότι τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως θα θέλατε δε σημαίνει πως όλα χάθηκαν. Αναρωτηθείτε για το αν υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για να επηρεάσετε το αποτέλεσμα. Εάν η απάντηση είναι "ναι" τότε δεν υπάρχει λόγος να στεναχωριέστε καθώς έχετε ακόμα τον έλεγχο στα χέρια σας. Δράστε!

Μην τα παρατάτε!

Αν δεν τα παρατήσετε σίγουρα δε θα αποτύχετε. Αν προσπαθείτε, εάν δουλεύετε σκληρά για κάτι, τότε σίγουρα θα φθάσετε εκεί που θέλετε. Μπορεί να χρειάζεστε χρόνο για να κατακτήσετε τα όνειρά σας ωστόσο εάν θέλετε κάτι τόσο πολύ που δε μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτό τότε δεν πρέπει να τα παρατήσετε ποτέ. Μόλις πάρετε αυτή την απόφαση τότε όλα είναι θέμα σχεδιασμού και πράξεων. Δείτε τι μπορείτε να αλλάξετε, τι πρέπει να κάνετε διαφορετικά, συμβουλευτείτε ανθρώπους που εμπιστεύεστε, δεχθείτε τα λάθη σας και μετά ξαναπροσπαθήστε!   

Μην προσπαθείτε για πράγματα που δεν αξίζουν!

Μπορεί να ακούγεται λίγο δραματικό, ωστόσο στη ζωή υπάρχουν πράγματα για τα οποία δεν αξίζει να προσπαθούμε και όσο πιο νωρίς το συνειδητοποιήσουμε τόσο το καλύτερο για εμάς. Σε καμία περίπτωση δεν αναφερόμαστε στο όνειρό σας για παράδειγμα να ταξιδέψετε σε όλον τον κόσμο, αυτό είναι ένα όνειρο που δεν πρέπει να το αφήσετε, αλλά στον άνθρωπο που κάθε φορά που του προτείνετε να βγείτε έχει πάντα κάτι καλύτερο να κάνει ή στη δουλειά που ενώ έχετε όλα τα προσόντα για να την κερδίσετε έχετε συνειδητοποιήσει ότι μετρούν άλλα όπως οι γνωριμίες.

Επαναπροσδιορίστε!

Εάν χάσατε τη δουλειά των ονείρων σας ή αποτύχατε σε κάποιες εξετάσεις, τότε θα πρέπει να βρείτε έναν νέο στόχο και έναν νέο δρόμο για να κατακτήσετε όλα αυτά που θέλετε. Πιστέψτε μας πάντα υπάρχει ένας νέος δρόμος.

Μην κάνετε σενάρια!

Οι περισσότερες από εμάς κάνουμε σενάρια προσπαθώντας να μαντέψουμε τι θα γινόταν εάν κάναμε κάτι διαφορετικά. Πρέπει να σταματήσετε να το κάνετε. Κάντε πράγματα για το παρόν αντί να αναρωτιέστε για το παρελθόν ή το μέλλον. 

Επικεντρωθείτε στα θετικά!

Το τελευταίο βήμα είναι να επικεντρωθείτε στα πράγματα που πηγαίνουν καλά στη ζωή σας. Το να εκτιμάτε ό,τι έχετε είναι ένας πολύ καλός τρόπος να προσελκύσετε υπέροχα πράγματα στη ζωή σας.