5 πράγματα που οι γυναίκες δεν θέλουν να πληρώνουν

Το να είσαι γυναίκα είναι ακριβό

Το να είσαι γυναίκα είναι ακριβό. Και σε αυτό δεν βοηθά το μισθολογικό χάσμα που υπάρχει με τους άντρες, γιατί ως γνωστόν – κατά πλειοψηφία – οι γυναίκες βγάζουν λιγότερα χρήματα.

Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να το αλλάξουμε αυτό αλλά αναρωτιόμαστε πώς θα ήταν η ζωή μας (και το πορτοφόλι μας) αν γλιτώναμε από τον προϋπολογισμό μας κάποια έξοδα που είναι απαραίτητα μόνο και μόνο επειδή είμαστε γυναίκες.

Αντισυλληπτικά
Παρά το γεγονός ότι οι τιμές τους είναι προσιτές, δεν παύουν όμως να συγκαταλέγονται στα μηνιαία έξοδα. Σε κάθε περίπτωση όμως, μελέτες έχουν δείξει ότι το σημαντικότερο όφελος τους είναι ότι προσφέρουν με αποτελεσματικό τρόπο αυτό για το οποίο έχουν σχεδιαστεί, την αποφυγή δηλαδή της εγκυμοσύνης. Όταν λαμβάνονται με σωστό τρόπο η πιθανότητα αποτυχίας είναι λιγότερο από 1% ανά έτος και αποτελούν την πιο αξιόπιστη μέθοδο αντισύλληψης.

Ένα σημαντικό θέμα ωστόσο που απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες είναι το αν και κατά πόσο μειώνεται η γονιμότητα μετά τη λήψη αντισυλληπτικών, ειδικά μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα συνεχούς λήψης. Τα καλά νέα είναι ότι αυτό που έχει φανεί από διεθνείς και έγκυρες μελέτες είναι ότι η γονιμότητα επανέρχεται αμέσως μετά τη διακοπή των αντισυλληπτικών και δεν επηρεάζεται από τη διάρκεια λήψης τους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο baby.gr