Τα λιπαρά ψάρια, δηλαδή το σκουμπρί, οι ρέγγες, οι καπνιστές ρέγγες, οι σαρδέλες, ο σολομός, η πέστροφα και ο τόνος, αποτελούν ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό και πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλαμβάνονται στη διατροφή μας για τους εξής πολύ σημαντικούς λόγους!
- ενισχύουν την καλή λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος
- προστατεύουν την καρδιά
- μειώνουν τα τριγλυκερίδια στο αίμα
- βοηθούν στην πρόληψη της εμφάνισης του καρκίνου του μαστού
- μειώνουν την πίεση του αίματος
- καταπολεμούν την αρθρίτιδα
- ενισχύουν τη λειτουργία του μεταβολισμού
- μειώνουν το αίσθημα της πείνας με αποτέλεσμα να χάνουμε πιο εύκολα βάρος
- βοηθούν στην αντιμετώπιση του άσθματος
Σύμφωνα με έρευνες, τα παιδιά που καταναλώνουν συχνά φρέκα λιπαρά ψάρια εμφανίζουν 4 φορές λιγότερα περιστατικά άσθματος.
Οι ειδικοί συνιστούν να καταναλώνουμε ψάρια τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.