Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, οι γυναίκες πρέπει να τρώνε σωστά και ισορροπημένα, προτιμώντας τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και αποφεύγοντας τροφές με συντηρητικά αλλά και πρώτες ύλες που δεν έχουν συντηρηθεί ή δεν έχουν μαγειρευτεί σωστά. Τα σημεία που πρέπει να δώσετε προσοχή είναι τα ακόλουθα:
Να προτιμάτε τους παστεριωμένους και να αποφεύγετε να αγοράζετε απ’έξω γιατί υπάρχει κίνδυνος σαλμονέλας και E.coli.
Οι ειδικοί συνιστούν μόνο καλοψημένα και χαμηλά σε υδράργυρο ψάρια π.χ μπακαλιάρος, σολομός, τόνος (όχι σε κονσέρβα). Να αποφεύγετε τα θαλασσινά και οπωσδήποτε όχι σούσι.
Απαγορεύονται τα ωμά, προσοχή στα dressings και στα γλυκά. Να ελέγχετε πάντα τα υλικά που περιέχονται στο φαγητό σας.
Καλό είναι να τα αποφεύγετε και να προτιμάτε μόνο πολύ καλά ψημένο κρέας.
Να τα πλένετε πάρα πολύ καλά με άφθονο νερό και να προτιμάτε τα βραστά λαχανικά.
Να καταναλώνετε μόνο παστεριωμένο.
Προσοχή στην υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης, καθώς μπορεί να προκαλέσει αποβολή ενώ το αλκοόλ γενετικές ανωμαλίες στο έμβρυο.
Να αποφεύγετε αυτά που δεν έχουν υποστεί παστερίωση.
Να είσαστε πάντα σίγουρη ότι το κρέας είναι πολύ καλά ψημένο αλλιώς μπορεί να είναι άκρως επικίνδυνο.