Τρία χρόνια μετά το βιασμό της, θύμα αποκαλύπτει τον εφιάλτη της

«Δε θυμάμαι και πολλά από εκείνη τη βραδιά, μόνο κάποιες μικρές λεπτομέρειες και εικόνες»

Έπεσε θύμα βιασμού πριν τρία χρόνια, μετά από μια βραδιά εξόδου σε νάιτ κλαμπ της Νέας Υόρκης. Η 24χρονη Emily Wade από την Αυστραλία βρήκε το θάρρος να μιλήσει δημόσια για τον εφιάλτη που έζησε και να ξεπεράσει τη ντροπή που ένιωθε μετά το τραγικό συμβάν. Ο λόγος που αποφάσισε να ανοίξει τη καρδιά της, ήταν για να δώσει θάρρος και σε άλλες γυναίκες που έχουν υποστεί παρόμοιες επιθέσεις.

«Δε θυμάμαι και πολλά από τη βραδιά του βιασμού, μόνο κάποιες μικρές λεπτομέρειες και εικόνες», γράφει στο μπλογκ της.«Θυμάμαι που ήπια ένα ποτήρι σαμπάνια και μετά από αυτό όλα μοιάζουν θολά. Εκείνο το βράδυ, πείραξαν το ποτό μου και με βίασαν. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι είχα πάει για φαγητό μετά το κλαμπ όπου εκεί μου έδωσαν το ποτό...». 

Συνεχίζει τη συγκλονιστική περιγραφή της, λέγοντας ότι την επόμενη ημέρα ξύπνησε μέσα σε ένα αυτοκίνητο. «Δε θυμάμαι πώς έφτασα σπίτι. Ξύπνησα το επόμενο πρωί με πόνους αλλά το χειρότερο ήταν το συναίσθημα της ντροπής που ένιωθα. Σκεφτόμουν 'τι είχα κάνει; Εγώ έφταιγα;'» σημειώνει και εξηγεί πως μετά το περιστατικό αδυνατούσε να πει το παραμικρό στους φίλους αλλά και στη μητέρα της.   

«Την επόμενη ημέρα, μια φίλη με ρωτούσε τι έχω, αν είχε γίνει κάτι κακό. Δε της είπα τίποτα γιατί ντρεπόμουν. Δε μπορούσα να το πω σε κανέναν γιατί ένιωθα ότι ήταν δικό μου το φταίξιμο και πως έπρεπε εγώ να είχα κάνει κάτι που να το προκάλεσε όλο αυτό. Ο γιατρός που με εξέτασε, μου εξήγησε πως υπάρχουν άπειρες περιπτώσεις σαν και τη δική μου». Τελικά κατάφερε και βρήκε το κουράγιο να πει τα πάντα στη μητέρα της και σε στενούς φίλους, αλλά μετά από αυτό δεν ανέφερε ποτέ και τίποτα για το συμβάν. 

«Πέρασα πολύ καιρό καταπιέζοντας τα συναισθήματά μου και προσπαθούσα να αγνοήσω όλα όσα μου είχαν συμβεί. Παρατηρούσα αλλαγές στη συμπεριφορά μου, στο τρόπο σκέψης ακόμα και στην υγεία μου. Συνειδητοποίησα ότι όλο αυτό το προκαλούσε το γεγονός ότι δεν το είχα αντιμετωπίσει».

Μετά το αδιέξοδο, αποφάσισε να αντιμετωπίσει τους φόβους της και να μιλήσει για όλα σε έναν ειδικό. «Είχα τρομοκρατηθεί. Φοβόμουν για τα συναισθήματα που θα έβγαιναν στην επιφάνεια και το ότι θα επέστρεφα σε μέρη που θα ένιωθα πολύ εύθραυστη. Μιλώντας όμως σε έναν τελείως άγνωστο, ήταν μια απελευθερωτική διαδικασία. Πλέον, δε νιώθω ντροπή. Ξέρω ότι αυτό που μου συνέβη δε καθορίζει το ποια είμαι». 

Η 24χρονη είναι σχεδιάστρια μόδας και λανσάρει τη δική της ετικέτα ρούχων, τη Sweet Society Apparel, και δηλώνει πανευτυχής που δε μπορεί να θυμηθεί την επίθεση. «Είναι ευγνώμων που δε μπορώ να θυμηθώ το βιασμό, γιατί αυτό θα χειροτέρευε τα πράγματα, αλλά από την άλλη με φοβίζει το γεγονός ότι δε γνωρίζω τι ακριβώς συνέβη». Όπως δηλώνει όμως στην Daily Mail, έχει συγχωρήσει το δράστη. «Στην αρχή ήμουν πολύ θυμωμένη, αλλά συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να τον συγχωρήσω γιατί το να κρατάω μέσα μου το θυμό σταματά τη διαδικασία επούλωσης».

Η Emily εκτός από μια επιτυχημένη καριέρα, βοηθά οικονομικά θύματα sex trafficking δίνοντας πολλά από τα έσοδα από τις πωλήσεις των ρούχων της σε ειδικά προγράμματα.