Πώς θα αντιμετωπίσετε τα τσιμπήματα από έντομα στις διακοπές!

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών μπορεί να αντιμετωπίσουμε τσιμπήματα από διάφορα έντομα. Τα τσιμπήματα και οι κνιδώσεις είναι επώδυνα και προκαλούν δυσφορία. Σε ορισμένες περιπτώσεις το τσίμπημα ή το κεντρί ενός εντόμου μπορεί να προκαλέσει σοβαρή αλλεργική αντίδραση που απαιτεί άμεση ιατρική περίθαλψη. Με την εφαρμογή των παρακάτω πρακτικών στα τσιμπήματα και στα δαγκώματα, μπορείτε να επισπεύσετε κατά πολύ την ανάρρωση και να απαλύνετε τη φαγούρα.

Πρώτες βοήθειες για δαγκώματα και τσιμπήματα

Αν σας τσιμπήσει κάποιο έντομο, όπως η μέλισσα, βγάλτε το κεντρί, τρίβοντας προσεκτικά το δέρμα με μία πιστωτική κάρτα ή με το νύχι σας. Τοποθετήστε πάγο πάνω στο τσίμπημα για να απαλύνετε τον πόνο και για να εμποδίσετε την τοξίνη να εξαπλωθεί στο σώμα σας. Πλύνετε την περιοχή με αντισηπτικό διάλυμα που να αποτελείται από ίσες ποσότητες αιθέριου ελαίου τέίόδεντρου και εκχυλίσματος αμαμηλίδας.

Σταματήστε τη φαγούρα

Αναμείξτε ένα κουτάλι του γλυκού καλλυντικό πηλό με αρκετό νερό ώστε να γίνει πάστα. Προσθέστε τρεις σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας. Τοποθετήστε το μείγμα στο τσίμπημα.

Αφαιρέστε τις τοξίνες με άνθρακα

Βάλτε πάστα από ενεργό άνθρακα στα τσιμπήματα των εντόμων για να αφαιρέσετε τις τοξίνες που προκαλούν ερεθισμό, πρήξιμο και φαγούρα. Ο ενεργός άνθρακας διατίθεται και σε μορφή κάψουλας. Ανοίξτε δύο κάψουλες, ανακατέψτε τον άνθρακα με λίγες σταγόνες νερό και βάλτε τον στο τσίμπημα.Ύστερα από μισή ώρα ξεπλύνετε.

Λοσιόν από βότανα κατά της φαγούρας

Η αμαμηλίδα είναι ήπιο στυπτικό και καταπραΰνει τους ερεθισμούς, ενώ η μέντα δροσίζει το ερεθισμένο δέρμα και ανακουφίζει από τη φαγούρα. Η λεβάντα έχει αντικνησμώδη και αντιμικροβιακή δράση.

Θα χρειαστείτε:

30ml βάμμα αμαμηλίδας

20 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας

20 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

Εκτέλεση-Εφαρμογή

Αναμείξτε τα υλικά σε ένα μικρό μπουκάλι. Ανακατέψτε καλά και αλείψτε με λίγο βαμβάκι, όσο συχνά θέλετε.

Επιμέλεια: Βαρβάρα Λιόση

www.beauty-secrets.gr